Invaller zorgt voor zwaarbevochten overwinning Feyenoord in Almere

25 februari 2024, 16:30   Bijgewerkt: 25 februari 2024, 16:37
Foto: © Imago

Feyenoord heeft in Almere met 0-2 gewonnen door twee doelpunten van Yankuba Minteh. De invaller had iets meer dan tien minuten nodig om met een schitterend doelpunt de bevrijdende 0-1 te maken. In het slot besliste de aanvaller het duel door nog een voorzet van Calvin Stengs binnen te werken.

Feyenoord speelde donderdag nog tegen AS Roma in de Europa League. In de heenwedstrijd werd het 1-1 voor de Rotterdammers, dus moest er gewonnen worden om door te gaan tegen de Romeinen. Ditmaal werd het weer 1-1 en moest er verlengd worden, uiteindelijk werd de wedstrijd pas beslist na penalty’s. De club van trainer Arne Slot, die er tegen Almere City niet bij is wegens een ziekte, verloor de strafschoppen en gingen met 120 minuten in de benen en een nederlaag terug naar Rotterdam. Trainer Alex Pastoor van Almere City zou niet rouwig zijn geweest dat Feyenoord een verlenging moest spelen in de tussenronde van het tweede Europese toernooi. Wellicht kan dat voor vermoeidheid gezorgd hebben.

Artikel gaat verder onder video

Tijdens de eerste helft was er in ieder geval nog geen vermoeidheid te zien bij Feyenoord, maar echt sprankelend was het ook niet. Er werden maar weinig kansen gecreëerd en ook Almere City kon aan kansen komen. Toch leken de Rotterdammers op een 0-1 voorsprong te komen door Lutsharel Geertruida, maar zijn doelpunt werd afgekeurd, omdat even daarvoor Santiago Giménez buitenspel had gestaan. Jochem Ritmeester van de Kamp raakte de bal wel aan, maar de VAR besliste dat de middenvelder geen controle had over de bal en dat daarom de Mexicaan toch buitenspel stond.

Sommige spelers hadden in de tweede helft wel last van vermoeidheid, maar werden dan ook gewisseld. De wissels hielpen ook, want invaller Minteh maakte de bevrijdende 0-1 voor Feyenoord. Lang was er geen echte grote kans geweest, maar na 72 minuten kwamen de Rotterdammers dan eindelijk op een voorsprong door een mooi doelpunt van de Afrikaan. De buitenspeler trok naar binnen en hield op de rand van de zestienmeter uit. De bal ging over doelman Nordin Bakker heen in de linkerbovenhoek. Geen enkele kans voor de goalie van Almere City.

Door dit doelpunt moest Almere City gaan zoeken naar de gelijkmaker, maar dat zorgde ook voor ruimte voor Feyenoord. In het slot schoot Minteh nog een doelpunt binnen op aangeven van Stengs. Alle hoop voor de thuisploeg ging verloren en de Rotterdammers konden met drie punten weer huiswaarts keren. Door deze overwinning blijft de ploeg van Arne Slot comfortabel op de tweede plek staan. Het team van Alex Pastoor zakt op doelsaldo naar de twaalfde plek in de Eredivisie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jurgen😎
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Gelukkig gewonnen almere best een leuke voetballende ploeg. De vermoeidheid was overduidelijk zichtbaar maar gelukkig de winst en geen nieuwe blessures. Best slordig gespeeld Ueda ik weet niet precies wat voor noppen deze jongen heeft nog steeds te snel en te vaak op de grond. Zeer blij voor Minteh dat ie nu resultaat boekt voor zn vele km die deze jongen maakt elke keer. Nu op naar de zielige hatertjes die weer balen van deze winst.

Goku
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Zwaar bevochten, maar weer gewoon 3 punten. Achterover leunen en kijken wat plek 4 en 5 doen

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Hahaha plek 4 en 5 ben je daar nog bang voor kan je beter druk maken wie er op plek 3 staat die komt na volgend weekend dichterbij

Rudolf21
Link gekopieerd!
  15
  + 1
avatar

@Hijreageertaltijd Dat zegt ie toch niet.. En als de nr 3 dichterbij komt dan wordt het nog spannend zeg … 🤣

Klantenservice
Link gekopieerd!
  20
  + 1
avatar

@hijreageertaltijd je kunt ook zonder je druk te maken van een andere wedstrijd genieten toch? Of daar nieuwsgierig naar zijn, naar wat ze gaan laten zien?

peterdejong1983
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Zolang iets op papier kan, altijd kijken naar tot hoelaat je in theorie kan zakken.

Hops
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Wat voor excuus zal Bean nu weer verzinnen

peterdejong1983
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Je was me voor

jurgen😎
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Als Feijenoord wint dan blijft ie met zn vriend in bed liggen samen allebei tuinpak aan.

QuarlonK
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Bean zit op de wc pot te janken 😅

gtsb
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Samen met onze huichelaar denk ik

gtsb
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Moeilijke en zware middag,heel slordig ook Had het wel verwacht een beetje . 120 min in de benen en dan naar het getafe van de lage landen(volgens de media). Krijg je die 0-1 wel wordt het niet zo zwaar . Maar onbegrijpelijk dat de var en scheids de onkunde van een almere speler beloond . Maar goed 3 punten op naar donderdag . Dan ben ik ook weer fit

jurgen😎
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

ja een hele rare beslissing niks met de goal te maken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen