Derksen heeft opmerkelijk advies voor Ajax: 'Geef hem een waanzinnig salaris en leg hem voor acht jaar vast'

22 februari 2024, 08:16
Foto: © Vandaag Inside

Als Johan Derksen het voor het zeggen had bij Ajax, dan had hij Feyenoord-trainer Arne Slot een langdurig contract mét een ‘waanzinnig’ salaris aangeboden. Dat vertelde de televisiepersoonlijkheid woensdagavond in Vandaag Inside. Derksen is ervan overtuigd dat Slot van Ajax weer op de rit kan krijgen.

De Amsterdammers kroonden zich in 2019, 2021 én 2022 tot kampioen van Nederland, maar zijn na het vertrek van Marc Overmars en Erik ten Hag ver afgegleden. Ze waren er na een teleurstellend afgelopen seizoen, waarin ze in de Eredivisie genoegen moesten nemen met de derde plaats en zowel in de Champions League als Europa League kansloos uit het toernooi werden geknikkerd, alles aan gelegen om zich te revancheren. Dit seizoen gaat het echter van kwaad tot erger. Ajax vond zich eind oktober terug op de laatste plaats en verloor in december in de KNVB Beker van de amateurs van Hercules. Donderdagavond dreigt uitschakeling in de tussenronde van de Conference League.

Artikel gaat verder onder video

Wat er moet gebeuren om Ajax er weer bovenop te krijgen? Derksen denkt dat de club misschien een poging moet gaan wagen om Slot weg te lokken uit Rotterdam-Zuid. “Als ik Ajax was, zou ik er misschien alles aan doen om Slot een heel langjarig contract te geven. Ik zou zeggen: kom maar hier voor een waanzinnig salaris, je mag het opbouwen. Leg hem maar voor acht jaar vast. Dan kan hij een nieuw elftal gaan opbouwen en daar ook wat mee bereiken”, zo klonk het namens de Snor, die Pascal Jansen of Ron Jans ook wel leiding ziet geven aan de ‘opbouwfase’ van Ajax. Jansen zit na zijn ontslag bij AZ medio januari zonder club, terwijl Jans na een uitstekende samenwerking met FC Twente het ook bij FC Utrecht op de rit heeft gekregen.

Maar Slot naar Ajax? Zowel Wilfred Genee als René van der Gijp ziet het niet gebeuren. “Ik zie wel dat Slot na Feyenoord liever naar het buitenland gaat. Dat hij niet dat gezeik wil hebben als hij naar de grote concurrent gaat”, aldus Van der Gijp. Concurrenten zijn Feyenoord en Ajax dit seizoen zeker niet van elkaar. Het verschil op de ranglijst is zestien punten in het voordeel van de Rotterdammers, die in september al met 0-4 wonnen in de Johan Cruijff ArenA. Op 7 april staat de tweede Klassieker op het programma.

Slot wordt in de toekomst hoofdtrainer bij Ajax

Laden...
1357 stemmen

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
  20
  + 1
avatar

Deze uitspraak zal slecht vallen in Amsterdam 😆😆

KROTJE
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Leuk altijd die Derksen hè, opportunist eerste klas, eerst eregast bij de partijvergadering van Baudet, nu is Baudet persona non grata. Maar terugkomend op Slot, met alle respect, Slot is toch maar één van de vele trainers, net zo goed en slecht als Oosting of Ron Jans bijvoorbeeld. Slot was niet eens in staat om 010 door de CL te loodsen en dit seizoen met moeizaam voetbal misschien een 2e plaats krijgen, mede dankzij de miskleunen van Twente. In de directe confrontaties met Twente waren de uitslagen: 0-0 en 1-2. Slot is een aardige coach, maar nee geen Ajax. Derksen moet niet meer lullen dan hij verstand heeft, soms krijg je bij zijn uitspraken het gevoel alsof je door een strontkar wordt overreden.

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Wat dat betreft is derksen net als jij dan

KROTJE
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

En jij Werkkring gtsb, lijkt sprekend op Gordon ook zo'n slappie ik zie het al voor me, gatsie maar jij hebt weer gelijk hoor.

Waarom19
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Derksen de zwerver is de grootste wijsneus in Nederland.

CG
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Ik ben écht benieuwd wie de volgende trainer kan/gaat worden om Ajax Europees op de rechte pad kan / gaat brengen wat zeker wel kan, maar alleen als Ajax zich niet laat leeglopen wat heel vaak om de 24 maanden gaat. Het lijkt erop dat Ajax een heel goede speler niet durft om een nieuwe contract te geven. Kijk eens als voorbeeld naar Tagliafico (en andere 4 spelers) waar Ajax véél belangrijker vond om geld te doen innen én kijk eens naar de laatste 7 a 9 aankopen waardoor Ajax véél zwakker door is geworden. Wat Ajax nu moet doen is om de 7 a 8 slechtste spelers te doen verkopen en minimaal 4 topspelers terug te halen ( allen van minimaal 25 jaar) en de drie beste jeugdspelers toe te voegen aan de selectie. Zoals gezegd durft Ajax dat niet!!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen