Johan Derksen vindt dat Ajax een ongekend groot gebaar moet maken aan de eigen supporters

27 februari 2024, 07:33
Foto: © Vandaag Inside

Johan Derksen vindt dat Ajax de seizoenkaarthouders financieel tegemoet moet komen. Het zou in zijn ogen ‘fatsoenlijk’ zijn om de helft van de prijs terug te betalen, nu het seizoen van Ajax tegenvalt.

Een seizoenkaart bij Ajax kost minstens zo’n 255 euro. Volgens Derksen krijgen de fans geen waar voor hun geld. “Het zou wel fatsoenlijk zijn als die club aan alle seizoenkaarthouders de helft terugbetaalt”, zegt de analist van Vandaag Inside. Een seizoenkaarthouder van Ajax heeft een garantie van goed voetbal, maar daar is geen sprake van. Het is onrealistisch, maar ze nemen hun seizoenkaarthouders wel behoorlijk in de maling voor die prijs.”

Artikel gaat verder onder video

Zaterdag verloor Ajax met 2-0 van AZ. Het was een dure nederlaag in de strijd om de vierde plek. Ajax staat op de vijfde plaats, met zes punten achterstand op AZ. “Het verbaast me dat de kranten er zo’n heisa van maken dat Ajax heeft verloren. Ajax kan van iedere normale tegenstander verliezen in de Eredivisie, daar moet je niet raar van opkijken”, zegt Derksen.

“Ze hebben een heel matig elftal en een trainer die een schat van een man is, maar nergens een speler beter heeft gemaakt”, doelt hij op interim-trainer John van ’t Schip. “Dat is gewoon een trainer die volledig afhankelijk is van de kwaliteit van zijn spelers. Het is een verloren jaar, je moet je helemaal niet druk maken om Ajax.”

Ben je het eens met Johan Derksen?

Laden...
288 stemmen
KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Ik vind het programma wel leuk ,maar ben het dus niet overal mee eens . Je koopt als fan van welke club dan ook met je volle verstand een seizoenskaart. Als het dan wat tegen zit moet je niet zeiken . Risico van het vak

Goku
Link gekopieerd!
  21
  + 1
avatar

Mee eens

KROTJE
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Krotje en Bean ook hoor, alleen voor deze keer, nooit altijd.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
  15
  + 1
avatar

Vitesse ook dus (omdat die ook een teleurstellend seizoen hebben en een degradatiekandidaat zijn ipv een subtopper)? (neem dit niet te serieus, het is een grap!) Maar met alle respect, ik vind dit zo'n onzin. Supporters kopen het toch zelf? Alsof ik een abonnement heb ergens, de content tegenvalt en ik dan gecompenseerd zou moeten worden. Nee, dit is weer gewoon onzin. Een van de redenen dat ik niet naar het programma kan kijken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen