Kenneth Perez maakt gehakt van twee Ajacieden: 'Zij vinden zichzelf zúlke goede voetballers'

26 februari 2024, 12:16
Foto: © ESPN

Kenneth Perez heeft zijn mening over Branco van den Boomen en Benjamin Tahirović niet onder stoelen of banken gestoken in het programma Dit was het Weekend op ESPN. De Deense analist vindt dat beide Ajax-middenvelders zowel in balbezit als bij balverlies veel te weinig brengen. Volgens Perez voelen Van den Boomen en Tahirović zich zelfs te goed om zónder bal wat te doen.

Karim El Ahmadi was in Dit was het Weekend lovend over de strijdwijze van AZ in de thuiswedstrijd tegen AZ afgelopen weekeinde. De Alkmaarders speelden zeker niet hun beste partij van dit seizoen, maar gooiden wel de beuk erin en wonnen daarmee onder meer de slag op het middenveld. Jordy Clasie en Dani de Wit gingen voorop in de strijd. Groot was het contrast met hun tegenstanders, stelt Perez. Het verschil met die middenvelders, zoals Van den Boomen en Tahirović, is dat zij zichzelf zúlke goede voetballers vinden, dat zij eigenlijk alleen in balbezit wat gaan doen, zo klonk het namens de Deen.

Artikel gaat verder onder video

Zo’n Clasie is écht een goede voetballer, maar ook wel iemand die wil tackelen en vooruit wil gaan. Dani de Wit is niet zo’n hele goede voetballer, maar wel een ongelooflijk werkpaard, aldus Perez, die ervan is overtuigd dat Tahirović zichzelf heel hoog inschat. Ajax tastte afgelopen zomer diep in de buidel voor de komst van de middenvelder uit Bosnië en Herzegovina, maar hij heeft evenals flink wat andere zomeraankopen nog geen moment écht kunnen laten zien dat hij een versterking is. Honderd procent, honderd procent, reageerde Perez op Jan Joost van Gangelen, die zich afvroeg of Tahirović zichzelf daadwerkelijk zo’n goede voetballer vindt. Je ziet toch hoe ze voetballen? Het is allemaal een beetje dit en een beetje dat. Het is ook niet erg. Meestal als je bij Ajax komt, ben je een hele goede voetballer die eigenlijk alles voetballend oplost. Maar dat zijn zij niet, Van den Boomen natuurlijk ook niet.

Van den Boomen maakte na vorig seizoen transfervrij de overstap van Toulouse naar Ajax en was tijdens de voorbereiding een van de lichtpuntjes in Amsterdam. Hij verdween echter al na twee competitieduels uit de basis. Na het vertrek van Maurice Steijn en de aanstelling van John van ’t Schip kreeg de Noord-Brabander een nieuwe kans, maar hij raakte begin november geblesseerd aan zijn knie en moest daardoor drie maanden toekijken. Van den Boomen maakte in de heenwedstrijd tegen Bodø/Glimt zijn rentree en was meteen trefzeker, maar kon niet voorkomen dat Ajax na het gelijkspel tegen NEC ook op bezoek bij AZ flink teleurstelde.

Ajax moet na dit seizoen alweer afscheid nemen van Tahirovic

Laden...
332 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Kenneth je vergeet nog Taylor, ook een jongen waarbij het er niet uitkomt, maar wel met een enorm gevoel van; kijk mij eens, over het veld loopt. Zelf denkt hij het niveau van Frenkie de Jong te hebben. Jammer dat hij nog niet in zijn schaduw mag staan. Over het paard getild, onnodig, komt weinig uit.

KROTJE
Link gekopieerd!
  15
  + 1
avatar

Hij al sinds zijn aantreden bij de A1 de hand boven het hoofd gehouden ook door Schip, dus die vorige coaches en waardeloze stafleden zijn de hoofdschuldigen Laurens 1. Van mij mag Taylor vanaf nu op de bank zitten of naar Jong gaan.

Bei-uns-ist-alles-besser
Link gekopieerd!
  21
  + 1
avatar

Waarom krijgt Taylor toch als bijna enige de zwarte Piet? Heel het team speelt als Krukkitas United, niet een Taylor. Die maakt tenminste nog een belangrijk doelpunt. Geef hem tijd, geef hem een klasbak naast hem, aan wie hij zich kan spiegelen en verbeteren.

KROTJE
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Dat komt behalve dat ene doelpuntje in Bodö, KennethTaylor heel wat aanvallen verpest met zijn balverliezen, die meer dan een amateurtje het gedaan zou hebben.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Of op de bank beginnen, invallen en de winnende scoren, dat mag ook.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen