Knutsen is woest: 'Hij had een paar jaar geleden ruzie met Ajax, misschien was het payback time'

22 februari 2024, 22:25   Bijgewerkt: 22 februari 2024, 22:34
Foto: © Imago

Kjetil Knutsen, de trainer van FK Bodø/Glimt, is woest over het optreden van de arbitrage in de wedstrijd tegen Ajax. Hij vindt dat zijn ploeg een strafschop is ontnomen en hekelt ook de rode kaart die zijn middenvelder Albert Grønbæk kreeg.

Scheidsrechter Anastasios Sidiropoulos had Ajax al een rode kaart toegekend, nadat Josip Sutalo de doorgebroken Håkon Evjen neerhaalde. Twee minuten later voorkwam Borna Sosa op de doellijn een goal van Patrick Berg en daarbij gebruikte hij zijn arm. Sidiropoulos bekeek de beelden en oordeelde dat Brede Moe vlak daarvoor een overtreding beging op keeper Diant Ramaj. Daardoor bleef Ajax een tweede rode kaart - en een strafschop – bespaard.

Artikel gaat verder onder video

“Dat de scheidsrechter een vrije trap toekent aan de keeper is ongelooflijk. Volgens mij denkt niemand anders dat die situatie iets anders is dan een strafschop en een rode kaart”, zegt Knutsen na de 1-2 nederlaag in verlenging voor de camera van Viaplay.

Ook de rode kaart die Grønbæk, na tweemaal geel, kon Knutsen niet bekoren. “Ik vond het bijzonder. Het was heel streng gefloten. Ik weet dat ditzelfde scheidsrechtersteam een paar jaar geleden ruzie had met Ajax. Misschien was het payback time.”

Daarmee doelt Knutsen op het feit dat Sidiropoulos in 2020 de wedstrijd tussen Ajax en Getafe (2-1) leidde. Toenmalig trainer Erik ten Hag was na afloop kritisch op Sidiropoulos, die in zijn ogen te mild was richting Getafe. De Spanjaarden bekerden door in de Europa League door een eerdere 2-0 zege.

De controversiële momenten in de wedstrijd zie je in onderstaande video's.

Ben je het eens met Kjetil Knutsen?

Laden...
706 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

GabrielleX01
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Wat betreft de penalty, mee eens. Dat had echt gewoon makkelijk een penalty kunnen zijn. Echter, dat is eenmaal het probleem, keepers worden heel snel in bescherming genomen. Of dat nu bij Ajax is of bij wie dan ook. De rode kaart is terecht. Eerste geel, de bal tegen een speler aangooien, dat is gewoon geel. En de overtreding is ook gewoon geel waard. Dan kan je een speler sparen of je kan geel geven omdat het geel is.

Kramer
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Het is de 5 meter, als jij alleen met de keeper bezig bent om die een duw te geven of het zogenaamde ‘blocken’ dan is dit een vrije trap voor de keeper. Duidelijker kan het gewoon niet, eerste regel bij keepers in de 5 meter

GabrielleX01
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Hoe ik het gezien had, leek het wel mee te vallen. Er is altijd wel een beetje contact. En ja, met de regels dat scheidsrechters heel snel beschermd worden is dit geen penalty. Echter vind ik zelf dat het heel licht was en dat het ook zo een penalty had kunnen zijn. Ik ben heel blij dat het geen penalty was. Blijkbaar konden de Noren bijna geen bal afmaken en een penalty had ze wel een makkelijkere kans op een goal gegeven

R MN
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Ook Knut de IJsbeer moet huilie huilie doen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen