KNVB kiest scheidsrechter voor PSV - Feyenoord, fans van PSV zullen niet blij zijn

26 februari 2024, 18:13   Bijgewerkt: 26 februari 2024, 18:25
Foto: © Imago

De KNVB heeft Serdar Gözübüyük aangewezen als scheidsrechter voor de topper tussen PSV en Feyenoord van zondag. Erwin Zeinstra en Johan Balder assisteren hem langs de zijlijn. Edwin van de Graaf vervult de functie van vierde official.

De aanstelling van Gözübüyük is aan de ene kant geen grote verrassing, want Feyenoord en PSV zijn de clubs die het vaakst te maken kregen met Gözübüyük. De website 1908.nl becijferde dat Gözübüyük al 49 keer de leiding had over een wedstrijd waarin minstens een van de twee topclubs actief was. Een hoopgevend puntje voor de Feyenoord-fans: “Feyenoord is ook de ploeg waarbij, in positief opzicht, de meeste keren de bal op de stip werd gelegd door Gözübüyük.”

Artikel gaat verder onder video

Er is nog een reden dat PSV-fans niet zullen juichen om de aanstelling van Gözübüyük, want een van die strafschoppen was uitgerekend tegen PSV en deed veel stof opwaaien. In speelronde 32 van het seizoen 2021/22 zag Gözübüyük in de blessuretijd van Feyenoord - PSV een handsbal van Mauro Junior en gaf hij een penalty. De videoscheidsrechter deed daar niets meer aan; Cyriel Dessers maakte er 2-2 van. De KNVB meldde na een evaluatie dat de penalty onterecht werd toegekend. "Ook wij zijn van mening dat het geen penalty had moeten zijn en dat de VAR had moeten ingrijpen. De arbitrage blijft mensenwerk met beslissingen onder grote druk", stelde de bond.

Gözübüyük ging twee maanden na die wedstrijd naar PSV om uitleg te geven over de omstreden penalty. Hij zou toen hebben uitgelegd dat de VAR hem niet naar de kant mocht roepen, omdat het ging om een 50/50-beslissing en niet om een duidelijke fout. Na het puntenverlies in De Kuip werd PSV tweede en ging Ajax er met de landstitel vandoor. Het verschil op de ranglijst was uiteindelijk twee punten in het voordeel van Ajax, dat ook een veel beter doelsaldo had.

Zondag is Pol van Boekel de VAR, geassisteerd door Dyon Fikkert. De aftrap in De Kuip is om 14.30 uur. Feyenoord moet winnen in Eindhoven om nog enige kans te behouden op het veroveren van de landstitel. Het verschil tussen beide teams is momenteel tien punten.

Gözübüyük krijgt de topaffiches

Gözübüyük lijkt de favoriete arbiter van de KNVB als het aankomt op de topwedstrijden. Hij floot eerder deze maand al Ajax - PSV (1-1) en had in september ook de leiding over De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord in Amsterdam (0-4).

Wat verwacht jij van PSV - Feyenoord?

Laden...
2258 stemmen
KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Gelijkspel, Feyenoord was in de Kuip maar verloren. In de beker gewonnen, Gelijkspel zou ok zijn. PSV wordt eerste en Feyenoord tweede.

Klantenservice
Link gekopieerd!
  26
  + 1
avatar

Hoop vooral op een mooie, spectaculaire en spannende wedstrijd waarbij je op het puntje van je stoel zit! Als Feyenoord supporter heb ik dan natuurlijk wel een voorkeur voor een winnaar, maar ik wil ook genieten van het spel!

De stoker
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Dek je maar vast in

Klantenservice
Link gekopieerd!
  26
  + 1
avatar

@stoker moch je dat zo hebben opgevat/gelezen; jammer, dat was namelijk niet de insteek. Wellicht is het voor jou duidelijker als ik erbij vertel dat ik naast supporter van een club, ook ontzettend liefhebber ben van het spelletje zelf. Misschien dat je het nu wat beter snapt :)

jurgen😎
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

de altijd politiek correcte meneer klantenservice

Klantenservice
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

@jurgen Ach, ik kan ook boos op hem worden, hem belachelijk maken en uitschelden. Iets wat op deze website helaas veel te zien is. Maar wat schiet ik daarmee op? Helemaal niks. Dus dan kan ik net zo goed, misschien wel beter zelf, gewoon beleefd blijven.

Oud keeper
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Mooi verwoord klantenservice 👍.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen