Noorse pers ziet 'grootste beroving ooit': 'Zeldzaam drama tegen Ajax'

22 februari 2024, 22:48
Foto: © Imago

Ajax gaat ten koste van Bodø/Glimt door in de Conference League na een 1-2 overwinning in de Noorse stad. Kenneth Taylor, die veelal bekritiseerd werd door de Ajax-fans, zorgde met zijn goal in de verlenging voor de volgende ronde. In een wedstrijd met twee rode kaarten, veel gemiste kansen en drie doelpunten, ziet de Noorse pers ‘de beroving van de eeuw’.

Daar waar voor Ajax voetballend weinig in het vat zat, was dat niet anders aan de Noorse zijde volgens de pers. “Een geweldige treffer van Patrick Berg zorgde voor extra tijd, maar het was een avond waarop Bodø/Glimt absoluut niets lukte”, schrijft Noors dagblad Verdens Gang, dat niet het idee heeft dat Ajax verdiend heeft gewonnen. “Een avond die herinnerd zal worden als de grootste beroving aller tijden in Bodø.”

Artikel gaat verder onder video

Niet alleen Verdens Gang, maar ook Dagbladet noemde de nederlaag van de Noorse club een drama. “Bodø/Glimt ligt uit de Conference League na een zeldzaam drama tegen Ajax. Een wilde voetbalwedstrijd in Bodø eindigde na extra tijd in 1-2 in het voordeel van de gasten uit Amsterdam. Het verhaal had echter heel anders kunnen lopen”, schrijft het Noorse medium.

Tijdens de wedstrijd was er een moment waar het leek dat Ajax-verdediger Borna Sosa de bal met de arm van de doellijn hield, maar er werd, volgens de VAR, een overtreding gemaakt vóór dat moment op doelman Diant Ramaj. Noorse Viaplay-commentator Andreas Toft was het niet eens met die beslissing. “Dat is een van de ergste dingen die ik heb gezien”, legde hij uit.

Bekijk het VAR-moment rondom Borna Sosa en Diant Ramaj in onderstaande video.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
  20
  + 1
avatar

Het was ook gewoon een overtreding, die vent was alleen met Ramaj bezig in de 5 meter.. keek niet eens naar de bal. Hij deelt een duw uit, vind de beslissing niet raar.

CG
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Dat ze zonder bal op een fysieke beweging iemand mogelijk zwaar wil blesseren zegt ook grotendeels om iemand uit de wedstrijd wil brengen.!!!

R MN
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Die elandjagers moeten huilie huilie doen.

Henkapestaart
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Je hebt wel een flinke Ajax bril nodig om hier geen penalty in tezien als ik heel eerlijk ben. De keeper wordt maar heel minimaal gehinderd als dat al het geval is. En Ramaj kon er ook nooit bij. Hier heeft Ajax heel veel geluk.

Kramer
Link gekopieerd!
  34
  + 1
avatar

Of je moet een Ajax hater zijn om hier een penalty in te zien. Je kan hem ook omdraaien. De beelden staan op de site, kijk ze nog eens goed na zonder haat. Dan zie je dat de speler maar 1 doel heeft, keeper hinderen, niet eens minimaal.

Tonnie14
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Was niet best van onze kant maar zijn door , en het geluk aan onze zijde wat vaak niet aan onze zijde is.

KROTJE
Link gekopieerd!
  11
  + 1
avatar

"Noorse pers ziet 'grootste beroving ooit': 'Zeldzaam drama tegen Ajax' Wat een gezeur achteraf van de verliezersmedia. Bodö had dan maar meer doelpunten tegen dit hele slechte Ajax moeten maken. Dit Ajax kan van elke club hoog of laag verliezen, ook van dit Bodö van het niveau PEC, Vitesse, Volendam. Ajax is door daar is een kwalificatie ronde voor, lekker en klaar.

CG
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Als Ajax de slechtst was, waarom hebben we dan gewonnen? Gewoon omdat wij Ajax zijn? !!!

haike
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

ik vond de nederlandse dames gisteren beter spelen en dat was ook zwaar KUT!! maar ik denk dat de scheids veel centjes heeft gekregen/gewonnen!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen