'Onzin, gebaar op 12 november 2022 wordt Kenneth Taylor niet meer nagedragen'

20 februari 2024, 11:36
Foto: © Imago

Kenneth Taylor is momenteel de kop van Jut bij de supporters van Ajax. Tijdens de laatste twee officiële wedstrijden juichten de supporters van Ajax toen de middenvelder werd gewisseld. Trainer John van ’t Schip zei ‘geen idee’ te hebben waarom Taylor de zondebok is, maar Fabian Nagtzaam, voorzitter van de Supportersvereniging, wijst naar zijn mindere prestaties.

“Het publiek van Ajax is superkritisch”, zegt Nagtzaam tegen het Algemeen Dagblad. “In mijn ogen is het puur een beoordeling van zijn spel over langere tijd. Hij zit nu 2,5 jaar bij het eerste. Dat wordt als lang gezien, maar hij is natuurlijk nog steeds jong (21, red.). Zeker eigen jongens krijgen aanvankelijk meer krediet dan aankopen. Maar als prestaties uitblijven, komt een punt dat fans massaal afstand nemen van een speler."

Artikel gaat verder onder video

Vanuit het kamp van Taylor 'wordt vermoed' dat een gebaar in november 2022 hem nog steeds wordt nagedragen. Vlak voor het WK meldde Taylor zich na een doelpunt tegen FC Emmen (3-3) met een vinger voor de mond bij de camera. Nagtzaam noemt het 'onzin' dat de supporters hem dat nog zouden verwijten. "Supporters hebben een kortetermijngeheugen."

Taylor zei destijds al dat het gebaar niet gericht was aan supporters. “Ik heb met vrienden een film gekeken, The Redeem Team met Kobe Bryant. Hij deed dat gebaar in de film, dus we spraken af dat ik het ook zou doen als ik scoorde”, zei hij na de wedstrijd op 12 november 2022.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Spijtig voor de entourage van Taylor, maar Ajax is geen voetbalclubje van een of ander personeels- of speeltuin- of buurtvereniging en dan tellen sentimenten niet mee. Ajax speelt Betaald Voetbal en daarvoor worden voor Ajax de beste spelers geselecteerd en daar hoort Taylor niet bij, de supporters hadden het ook liever anders gezien. In elke voetbalclub over de hele wereld geldt dat als je niet voldoet aan de vastgestelde verwachtingen dan moet je bij de club weg. Taylor heeft al zo veel kansen gehad en overeenkomstig de supporters al zo vaak in teleurgesteld dus de oplossing voor hem om te banken is legitiem.

KROTJE
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Ach KC geintje mag altijd toch ? Ik vind het echt lullig voor de mens Taylor, maar bij Ajax zijn zij te tegemoetkomend voor hem. Ik heb liever dat hij een meerwaarde voor de ploeg is, maar kijk naar zijn spel: zijn passes komen niet vaak aan of te lang of te kort of slordig naar een medespeler die zwaar in de dekking is, bij balbezit heeft hij het vermogen niet om diep voorbij een verdediger te dribbelen altijd tikkie terug waardoor de snelheid en de verrassing van een aanval weg is, bij omschakeling staat hij altijd te open tegenover te ver van zijn tegenstander, hij gaat nooit agressief naar zijn tegenstander toe, hij is te traag, zijn schoten (linksbenig, rechtsbenig) zijn onzuiver, doelgerichtheid is nul komma nul, zijn opstelling staat een betere middenvelder in de weg, kortom voor Ajax heeft hij geen meerwaarde en daarom fluiten de supporters hem uit.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen