Oud-Ajacied doet zeer pijnlijk boekje open over vertrek: 'Toen dacht ik al: hmm oké...'

24 februari 2024, 10:04
Foto: © Imago

Owen Wijndal heeft tegenover Ajax Showtime teruggeblikt op zijn (tijdelijke) vertrek bij Ajax. De linksback geeft aan dat er vanuit de clubleiding niks werd gecommuniceerd over de komst van Gaston Ávila en Borna Sosa naar Amsterdam.

“Toen haalde Ajax Ávila op bij Antwerp FC. Het is ook niet erg als er concurrentie komt. Die wil ik echt wel aangaan. Ik wilde blijven en laten zien dat ik in de basis hoor”, begint Wijndal tegenover het Ajax-medium. “Op de laatste dag van de transferperiode kwam er echter nog een linksback. Sosa kwam van Stuttgart. Toen dacht ik van: had mij dat even gezegd.”

Artikel gaat verder onder video

De linksback had bijna dagelijks contact met de inmiddels vertrokken Sven Mislintat. “Dan kon je wel zeggen: Owen, we zijn bezig om nog een linksback te halen, het is misschien handig als je verder kijkt. Dat zou ik wel hebben gewaardeerd, maar zo is het niet helemaal gegaan”, blikt de verdediger terug.

Wijndal was teleurgesteld toen Ajax op Deadline Day zakendeed met Sosa. De Amsterdammers communiceerden helemaal niks richting de linksback. “Stel dat jij bij een bedrijf werkt en je ziet je baas meerdere keren per week. Hij haalt vervolgens iemand die hetzelfde werk doet als jij. Dan denk je al: hmm, oke. En op de laatste dag voordat je een andere baan kunt zoeken, haalt je baas nog iemand voor jouw functie”, sluit hij af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
  27
  + 1
avatar

Terwijl Mislintat er nog zat, hoorde je dit soort spelers niet of nauwelijks. Maar nu hij weg is, hoor je ze opeen klagen in het openbaar. Vind ik altijd toch wel een beetje jammer.

Klantenservice
Link gekopieerd!
  21
  + 1
avatar

@recht dan heb je nog altijd keuzes in wat je gaat vertellen, en hoe je dat doet. Hij kiest er nu bewust voor om via het interview na te trappen.

Goku
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Daar zullen ze nu spit van hebben wat de vervangers bakken er vrij weinig van

Gusa
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Wijndal is altijd een jongen geweest die teveel spreekt met zijn mond en te weinig met zijn voeten. Ik denk nog steeds dat hij zijn kans zou kunnen pakken bij Ajax, maar dan moet hij wel in de spiegel durven kijken en gewoon de schouders eronder zetten. De nonchalante en arrogante houding van voor zijn vertrek zal hem opnieuw de das om doen als hij daar op die manier terugkeert.

Brigges
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Hij heeft helemaal niets gepresteerd en moet dus gewoon zijn mond houden!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen