Rob Jansen gaat met Koeman, Kuyt, Bergkamp en Larsson club kopen in Engeland

26 februari 2024, 20:24   Bijgewerkt: 26 februari 2024, 20:43
Foto: © Imago

Dirk Kuyt, Ronald Koeman, Dennis Bergkamp en Henrik Larsson gaan samen met zaakwaarnemer Rob Jansen een voetbalclub kopen in Engeland. Dat maakt laatstgenoemde maandag bekend in de podcast KieftJansenEgmondGijp.

“We zijn bezig om een club in Engeland te kopen. Ik mag nog niet zeggen welke club. Ik kan wel zeggen met welk groepje we het gaan doen. Ronald Koeman, Dennis Bergkamp, Henrik Larsson en Dirk Kuyt”, brengt Jansen het grote nieuws.

Artikel gaat verder onder video

Het wordt waarschijnlijk een club op het derde of vierde voetbalniveau in Engeland, verklapt de spelersmakelaar. “We zijn nu aan het kijken naar de League Two of League One. Dat doen we met wat mensen om ons heen en de financiers hebben we ook staan. Het hoeft niet in Londen te zijn.”

“Het plan is om de voetbalclub te managen in de breedste zin van het woord. Dus zoals wij denken dat het moet. Trainingen, hospitality, merchandising, marketing, alles. We hebben een groep, en misschien komen er nog een of twee bij”, vervolgt Jansen. “De namen die ik noem gaan ook een bepaalde arbeid verrichten binnen de club. Henrik Larsson zou hoofdcoach willen worden. Bergkamp gaat de academie opzetten. En Koeman komt ook over om zijn dingen te doen.”

Volgens Jansen hoeft het bondscoachschap van Koeman bij het Nederlands elftal zijn deelname aan het project niet in de weg te zitten. “Het wordt gecheckt of het reglementair mag, maar in principe mag het. De koopprijs per club verschilt heel erg in Engeland. Je hebt er, naast het kopen, natuurlijk ook nog een heel financieringsplan omheen. Hou maar tien miljoen een beetje aan.”

Jansen benadrukt dat het gezelschap zich doelbewust stort op de Engelse markt. “De beleving is enorm daar. Als je die clubs bezoekt daar. De beleving is niet te vergelijken met andere clubs in Europa. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer het allemaal definitief gebeurt. We nemen wel de tijd om de club te selecteren. We zitten nu in de omgeving van Manchester en Birmingham te kijken. Het wordt heel serieus opgepakt nu.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

FCJel
Link gekopieerd!
  28
  + 1
avatar

Dat is wel gaaf, hang er een netflix show aan vast met een beetje humor en mooie beelden, en bouw het beetje bij beetje op.

Klantenservice
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Ik denk dat het nog best leuke en interessante beelden op kan leveren!

gtsb
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Vliegende keep 🤣

Kramer
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Ze hebben Wrexham gekeken en denken het na te gaan doen.. Originals zijn altijd het beste en aftreksels falen altijd. Zonde van jullie geld, maar tja als je van gekkigheid niet weet wat je ermee moet doen. 😅

jurgen😎
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Waarom is mijn reactie weggehaald??? wat heb ik verkeerd geschreven??

jurgen😎
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

je haalt me reactie weg in een paar minuten en nu moet ik uren wachten waarom?? deze redacteur is niet serieus

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen