Ronald Koeman hakt nu al knoop door: 'Hij gaat niet mee naar het EK'

4 februari 2024, 10:34   Bijgewerkt: 4 februari 2024, 10:43
Foto: © ESPN

Luuk de Jong zal niet meegaan naar het EK met het Nederlands elftal. De 39-voudig international maakte in maart 2023 een einde aan zijn interlandcarrière, maar daarna werd voortdurend gespeculeerd over een terugkeer. Bondscoach Ronald Koeman spreekt zondagochtend echter van een ‘gepasseerd station’.

“Hij gaat niet mee, nee”, bevestigt Koeman bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. “Ik werd wederom bondscoach en toen heeft Luuk mij gebeld. Daar had hij best moeite mee, omdat wij een relatie hadden via Barcelona, waar ik hem naartoe haalde. Hij vond het moeilijk om te zeggen, maar hij gaf toen aan dat hij meer tijd wilde voor zijn gezin. Hij wordt een jaartje ouder, et cetera. Dat vond ik natuurlijk heel jammer.”

Artikel gaat verder onder video

Toch heeft Koeman vrede met het besluit. “Het is een beslissing van Luuk. Dat was het eerste telefoontje. Daarna liet Luuk zelf de deur op een kiertje in de media. Daar sprongen de media op, logisch. Toen heb ik hem gebeld met de vraag of dat zo was. Dat was niet zo. Toen heb ik gezegd dat hij mij moest bellen als hij zichzelf weer beschikbaar wilde stellen, maar dat is nu een gepasseerd station. Het is niet anders.”

Koeman kan in de uitzending nog niet zeggen wie zijn eerste spits op het EK wordt. Hij antwoordt met ‘nee’ op de vraag of een fitte Memphis Depay zijn eerste spits wordt, maar dat komt omdat hij ‘ook aan de linkerkant’ kan spelen. De Jong maakte dit seizoen achttien doelpunten voor PSV, waaronder een treffer tegen Ajax (1-1) op zaterdagavond, maar zal dus niet terugkeren in Oranje.

Is de afwezigheid van Luuk de Jong een groot gemis voor Oranje?

Laden...
3433 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ajeto!
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Die man heeft toch al meerdere malen aangegeven dat hij niet meer voor Oranje wilde uitkomen. Dus eigenlijk is dit geen nieuws meer

Oud keeper
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Blij toe.

Mr. LabMan
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Koeman had zijn mond moeten dicht houden, wat als Brobbey , Memphis en Weghorst geblesseerd raken. Wie blijft er dan over? Kramer 🤣 , we hebben nog enkelen die daar kunnen spelen maar Luuk is dan onmisbaar als BMW geblesseerd zijn.

De Haan
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

De 3 namen die je noemt winnen we ook geen oorlogen mee. Oranje heeft niet bepaald super spitsen tot zijn beschikking.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Als je al gevraagd wordt voor NL elftal dan is dat voor veel mensen niet weggelegd!!! Als je dan om voor wat voor reden hij komt !!! Dan ben je waardeloze gast !!! Maar goed een hoop mensen vinden het ook een waardeloze gast!!! Bij psv heeft ie gewoon veel geluk, voetballende matig, altijd zeuren vervelende gast. Dus laten we maar blij zijn !!!

flaco
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Aldus een vervelende afgunstige gast

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen