Ruud Gullit heeft medelijden en trekt één uiterst pijnlijke conclusie over Ajax

28 februari 2024, 07:43
Foto: © Ziggo Sport

Ruud Gullit heeft het na Maurice Steijn ook te doen met zijn opvolger John van 't Schip bij Ajax. De analist van Ziggo Sport schrijft in een column in De Telegraaf dat hij begrijpt dat Van 't Schip is gaan sleutelen aan zijn formatie en men in Amsterdam moet beseffen dat tegenwoordig weinig clubs meer bang zijn voor Ajax.

"Niemand is meer bang voor Ajax", trekt Gullit direct een pijnlijke conclusie in De Telegraaf. "Of het nu Go Ahead Eagles, NEC, AZ of Bodø/Glimt is. Voorheen speelde je tegen het Ajax-shirt dat imponeerde, tegenwoordig speel je tegen spelers die tekortkomen voor het niveau van Ajax", merkt Gullit op, die niet wijst naar spelers, maar wel begrijpt dat Van 't Schip is gaan twijfelen aan zijn formatie: "Als je zo op de pijnbank wordt gelegd in Noorwegen, dan reis je niet met een gerust gemoed af naar Alkmaar..."

Artikel gaat verder onder video

Gullit vraagt zich hardop af hoe de wedstrijd tegen AZ afgelopen was als Ajax in de formatie waarmee het ook tegen Bodø/Glimt aantrad had gespeeld. De Amsterdammers gaven ondanks extra defensieve zekerheid ook tegen AZ de nodige ruimtes en mogelijkheden weg, wat voornamelijk in de eerste helft voorkwam: Als trainer, zeker als trainer van Ajax, kan je het nooit hardop zeggen dat je de schade zoveel mogelijk wil beperken en proberen één of drie punten weg te kapen. Maar in de situatie waarin Van ’t Schip verkeert, ga je wel zo denken als trainer", besluit Gullit tot slot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

V schip is niet de juiste man voor ajax Die blijft maar aan een elftal vast houden die continu alles verprutst niet een keer maar steeds op nieuwe trek conclusie en stel bepaalde spelers niet meer op en ajax had al in de winterstop moet opzoek gaan naar een nieuwe trainer en de assistent trainers ook niet de juiste personen

Bei-uns-ist-alles-besser
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Oneens. Schip heeft Ajax van de 18e naar de 5e plek gekregen. Dat het daarna stokt, ligt niet aan hem. Overigens, opzoek is geen bestaand woord, het dient als op zoek te worden geschreven. Twee woorden dus.

Performance
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

kwam ook nog op tijd want de moeilijkste wedstrijden waar Steyn de coach was waren al gespeeld dus makkelijk punten sprokkelen, Arne Slot zou DE gewenste trainer moeten zijn maar Ajax zal dit nooit aandurven hem te vragen want wil zich de blamage van een Nee besparen

Laurens1
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Met dergelijke troep op het veld is er voor geen enkele trainer eer te behalen! Zal helaas een tijd duren voor Ajax weer meetelt. Wanbeleid en pluche verliefde ego’s zijn hier debet aan!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen