Twente verslaat Go Ahead met duidelijke cijfers en verstevigt derde plaats

25 februari 2024, 16:23
Foto: © Imago

FC Twente heeft zondagmiddag de derde plaats in de Eredivisie verstevigd met een duidelijke zege op Go Ahead Eagles. In de Grolsch Veste wees Sem Steijn de ploeg van trainer Joseph Oosting in de eerste helft met twee treffers de weg, waarna Joshua Brenet in de tweede helft voor de 3-0 eindstand tekende.

Ten opzichte van de 0-1 nederlaag tegen FC Utrecht van vorige week voerde Oosting deels noodgedwongen een aantal wijzigingen door in de basiself van Twente. Zo ontbrak Carel Eiting tegen de Eagles vanwege een blessure en was Younes Taha niet fit genoeg om te starten. Het betekende basisplaatsen voor Mathias Kjølø op het middenveld en Daan Rots op de rechterflank.

Artikel gaat verder onder video

In de eerste helft waren kansen schaars, maar toonde Twente zich dodelijk effectief. De eerste de beste kans, na twaalf minuten spelen, werd door Sem Steijn overtuigend omgezet in de 1-0. De middenvelder, die de afgelopen zes wedstrijden het doel niet had weten te vinden, tekende na ruim een halfuur spelen vervolgens ook voor de 2-0 in Twents voordeel.

De tweede helft was een kwartier onderweg toen de thuisploeg de genadeklap uitdeelde. Joshua Brenet kopte uit een hoekschop de verdiende 3-0 achter Ealges-doelman Jeffrey de Lange.

Door de zege verstevigt FC Twente de derde plaats in de Eredivisie. De Tukkers hebben nu 47 punten verzameld uit 23 duels en kunnen achteroverleunen om te zien wie van de de naaste belagers, AZ en Ajax, vanmiddag in het onderlinge duel in Alkmaar punten gaat laten liggen. Go Ahead maakt door de nederlaag pas op de plaats; het elftal van René Hake blijft wel knap zesde in de Eredivisie, met een punt meer dan NEC en twee minder dan nummer vijf Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen