Slot: 'Ik heb hem gelukkig nooit hoeven smeken om bij Feyenoord te blijven'

8 februari 2024, 10:50
Foto: © FCUpdate

Arne Slot is blij dat Mats Wieffer nog ‘gewoon’ bij Feyenoord speelt. Woensdagavond bevestigt Wieffer dat Atlético Madrid zich voor hem heeft gemeld in De Kuip, maar dat beide clubs niet tot een akkoord kwamen. Op de persconferentie na de bekerzege op AZ (2-0) reageert Slot op de interesse uit Madrid.

“Het is nooit tot een punt gekomen dat ik Mats moest smeken om te blijven”, laat Slot weten. “Omdat de clubs er niet uitkwamen. En daar ben ik blij mee, want Wieffer was vandaag tegen AZ weer serieus goed.” Wieffer liet zelf blijken dat hij de transfer wel zag zitten, maar dat hij geen moment van plan was om zijn kont tegen de krib te gooien. Anderzijds zou ook Slot niet voor een transfer hebben gelegen.

Artikel gaat verder onder video

“Af en toe vraag ik om een speler. Maar ik zeg nooit dat een speler niet weg mag”, geeft hij aan. “Als het goed is voor de club om een speler te verkopen, dan is dat zo. Zeker bij een club die het geld hard nodig heeft. Maar het hoeft ook voor Wieffer niet slecht te zijn dat hij bij Feyenoord blijft.”

Video | Slot wijst journalist terecht: 'Ik zou dat woord niet op deze wedstrijd willen plakken'

Wieffer maakt het seizoen dus af in Rotterdam. Met het oog op het EK is dat ook niet onverstandig, weet Slot. “Het is voor zijn plek in de Oranje-selectie niet verkeerd om nog een half jaar bij Feyenoord te spelen. Althans, dat is een aanname van mijn kant. Hij speelt hier vast in een hartstikke leuk elftal.”

Denk je dat Mats Wieffer met Oranje meegaat naar het EK?

Laden...
290 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen