Driessen: ‘Ajax had hem misschien kunnen ophalen, maar dat gaat niet door. Doodzonde’

2 februari 2024, 00:04
Foto: © Vandaag Inside/ProShots

Valentijn Driessen vindt het ‘doodzonde’ dat Ajax er niet in is geslaagd om Nicolás Tagliafico deze winter terug te halen naar Amsterdam. De Argentijn ruilde de Nederlandse recordkampioen in de zomer van 2022 in voor Olympique Lyonnais, maar werd een jaar later alweer in verband gebracht met een terugkeer naar de Johan Cruijff ArenA. De naam van Tagliafico passeerde ook deze transferwindow de revue, maar een hereniging bleek niet haalbaar.

Het was bij aanvang van deze transferwindow een publiek geheim dat Ajax zich graag wilde versterken met een ervaren kracht op het middenveld, het liefst iemand die uiteraard ook nog veel kwaliteit met zich mee zou brengen. De Amsterdammers kwamen in hun zoektocht uit bij Jordan Henderson. De Engelsman verruilde Liverpool afgelopen zomer nog voor Al-Ettifaq, maar hield het na een halfjaar alweer voor gezien in Saudi-Arabië. Ajax maakte de komst van Henderson op 18 januari wereldkundig. De middenvelder zag zijn nieuwe teamgenoten in de daaropvolgende anderhalve week winnen van RKC Waalwijk (4-1) en Heracles Almelo (2-4).

Artikel gaat verder onder video

Na afloop van de ontmoeting met Heracles stak John van ’t Schip zijn wens echter niet onder stoelen of banken. De interim-hoofdtrainer hoopte dat de club zich in de laatste dagen van de transferwindow kon versterken met nóg een ervaren speler. De naam van Tagliafico viel en dat was niet zonder reden. De eerder dit seizoen opgestapte Maurice Steijn hoopte de Argentijn afgelopen zomer al te kunnen verwelkomen, maar toenmalig technisch directeur Sven Mislintat kwam met andere spelers op de proppen. Tagliafico bleef bij Lyon, waarmee hij een moeizaam seizoen doormaakt. De Zuid-Amerikaan ontbrak afgelopen weekeinde in de selectie voor het duel met Stade Rennes en dat was voor menig Ajax-fan reden om te hopen op een terugkeer van de voormalig publiekslieveling.

Maar van een hereniging tussen Ajax en de linksback komt het ook deze transferwindow niet. En dat vindt Driessen ‘doodzonde’. “Bij Ajax zochten ze nog een ervaren speler, maar dat gaat volgens mij niet door”, vertelt de verslaggever op de website van De Telegraaf. “Tagliafico hadden ze misschien kunnen ophalen in Lyon, maar volgens mij is daar een streep doorheen gezet. Hij vraagt ook veel te veel salaris.” Tagliafico heeft bij de gevallen Franse grootmacht een contract tot medio 2025, dus wellicht waagt Ajax komende zomer een nieuwe poging. Tot die tijd moet Van ’t Schip op de linksbackpositie doen met Borna Sosa en Ar’jany Martha. Jorrel Hato zou daar eveneens uit de voeten kunnen. Anass Salah-Eddine maakte op Deadline Day nog een transfer naar FC Twente. Hij kwam onder Van ’t Schip niet meer aan de bak.

Ajax moet komende zomer een nieuwe poging wagen om Tagliafico terug te halen

Laden...
924 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Waarom19
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Valentijn Driessen os ook zo een wijsneus. Hoe kan je hem nou serieus nemen als hij zelf nooit gevoetbald heeft en nooit een bal geraakt heeft.

Paulito
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Komend seizoen komt Wijndal terug, samen met Bergwijn de beste linkerkant van Europa!

CG
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Valentijn is niet geloofwaardig. Hij is zo een hypocriet als de beste ! !

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax moet 👵 spelers keepers opruimen

DIESEL72
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ajax moet geen 👵 spelers kopen

Dug out
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Als je goed naar Van ‘t Schip had geluisterd, dan hebben spelers van rond de 26 de ideale ervaring. Deze zijn niet eenvoudig te vinden of zijn enorm prijzig. Dus moet je iets anders verzinnen: of piepjonge of oudere spelers. Of een mix daarvan…

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom heeft Ajax Driouch niet gehaald? Bergwijn had dan naar Excelsior kunnen gaan.

Adder
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Driessen is en niets zeggende betweter die denk alles te weten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen