Driessen keihard voor peperdure Ajax-aankoop: ‘Met hem speel je met tien man’

12 februari 2024, 08:59   Bijgewerkt: 12 februari 2024, 09:39
Foto: © De Telegraaf

Valentijn Driessen is niet onder de indruk van Carlos Forbs. De Portugees mocht zich zondag bij Ajax in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen bij afwezigheid van Steven Bergwijn vanaf het begin laten zien, maar zakte in de eerste helft evenals zijn ploeggenoten door het ijs en werd door John van ’t Schip al na 45 minuten vervangen. Volgens Driessen speelt Ajax met een man minder als Forbs binnen de lijnen staat.

De Amsterdammers baarden afgelopen zomer opzien door flink wat geld te betalen aan Manchester City voor de komst van Forbs. De rappe buitenspeler stond in Engeland weliswaar te boek als groot talent, maar had zich tot dan toe niet op het hoogste niveau (kunnen) laten zien. Forbs is er in Amsterdam niet in geslaagd een basisplaats te veroveren en leek vorige maand alweer te vertrekken. Meerdere clubs uit de Premier League, waaronder Nottingham Forest en Burnley, zagen zijn tussentijdse komst wel zitten. Van ’t Schip wilde hem echter niet kwijt.

Artikel gaat verder onder video

In de aanloop naar het bezoek aan sc Heerenveen bleek waarom. Bergwijn raakte op het trainingsveld geblesseerd aan zijn hamstring en komt daardoor in de maand februari niet meer in actie. Forbs was de aangewezen persoon om Bergwijn te vervangen en verscheen in Friesland inderdaad aan de aftrap. Maar na 45 minuten en een beetje zat zijn wedstrijd er alweer op. Forbs werd bij aanvang van de tweede helft vervangen door Chuba Akpom. “Ajax had in het begin gewoon moeten opletten en gewoon wat sneller moeten voetballen”, zegt Driessen op de website van De Telegraaf. “Maar als je met Forbs speelt, dan speel je met tien man in de eerste helft. In de tweede helft speelden ze met Akpom, die opnieuw scoorde, maar toen was het kalf eigenlijk al verdronken.”

Het was voor Forbs zijn tweede basisplaats in de competitie in korte tijd. De Portugees verscheen ruim twee weken geleden op bezoek bij Heracles Almelo ook al aan de aftrap. Waar Forbs toen pas in de blessuretijd naar de kant werd gehaald, was het voor hem in Friesland dus na één helft al gedaan. Er kan daarom gerust gezegd worden dat hij er niet in is geslaagd om te laten zien dat hij de aangewezen vervanger van Bergwijn is. Volgens Driessen werd het gemis van de Oranje-international zondag al duidelijk. “Niet als aanvoerder, maar de speler Bergwijn, want die zorgt wel continue voor dreiging. Aanvallend bracht Ajax van die kant te weinig.”

Zelfs Brian Brobbey, de afgelopen weken uitstekend op dreef, kwam er niet tot nauwelijks aan te pas. “Brobbey lag aan de ketting bij die Pool (Pawel Bochniewicz, red.) en Sven van Beek. Die deden het heel goed en ook de aanvoerlijnen naar Brobbey werden redelijk dichtgehouden, onder andere door Haye, die op het middenveld een prima wedstrijd speelde voor Heerenveen. Hij was altijd aanspeelbaar, niet bang om de bal op te eisen en had altijd een goede voortzetting. Daar had Ajax gewoon last van en Berghuis had een van zijn offdays”, aldus Driessen.

Ajax kan niet zonder Bergwijn

Laden...
473 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Hij is wel snel, maar verder is het nog niet veel bijzonders.

Goku
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Daar hebben wij er ook 1 van 😉😉

Edwin28
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Vreselijk om toe te geven maar deze keer heeft die zuurpruim gelijk

KROTJE
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Ik vermoed dat Forbs net als Daramy met de hand op de rem speelt. Volgens mij kreeg hij de opdracht om in het zgn 'Ajax systeem' combinaties met het middenveld of met Brobbey moet maken, dus steeds balletjes terug à la wat Bergwijn altijd doet, maar ja dat middenveld met Taylor voorop is droevig. Forbs is een impulsieve en opportunistische speler, eigenlijk een rommelaar en is als onberekenbare aanvaller wel waardevol voor een ploeg. Wat ik vreemd vind is dat Schip verbood om Forbs te verhuren of te verkopen in de wintertransfer en nu krijgt Forbs de schuld voor zijn optreden. De schuld ligt deels bij Schip die Forbs niet weet te gebruiken.

Laurens1
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Forbs is leuk voor in het circus niet bij Ajax. Totaal geen enkele meerwaarde gezien in deze dol drieste hersenloze renner

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen