Valentijn Driessen trekt opmerkelijke conclusie over Ajax-held Diant Ramaj

23 februari 2024, 07:17
Foto: © Imago

Diant Ramaj was donderdagavond niet voor het eerst sinds de start van dit kalenderjaar de grote uitblinker bij Ajax. De doelman, die afgelopen zomer de overstap maakte van Eintracht Frankfurt, hield de Amsterdammers met een aantal fantastische reddingen op de been in de uitwedstrijd tegen FK Bodø/Glimt in de tussenronde van de Conference League. Valentijn Driessen verwacht echter dat Ramaj tekort komt voor de top. Dat heeft niet met zijn kwaliteiten te maken, maar met zijn lengte.

Toenmalig technisch directeur Sven Mislintat haalde afgelopen zomer de ene na de andere voor velen onbekende speler naar Amsterdam. Ramaj was één van hen. Hoewel Ajax met Geronimo Rulli, Remko Pasveer en Jay Gorter al drie keepers onder contract had staan, achtte de Duitse directeur het noodzakelijk om nóg een sluitpost te contracteren. Ajax telde een paar miljoen euro neer voor de doelman van Eintracht Frankfurt. Dat deed de wenkbrauwen in Amsterdam fronsen. Niet alleen omdat Ajax dus al het een en ander had te kiezen onder de lat, maar vooral omdat Ramaj in Duitsland nog maar weinig had laten zien.

Artikel gaat verder onder video

Eenmaal bij Ajax moest Ramaj lang wachten op een kans. De eerder dit seizoen opgestapte Maurice Steijn koos na het geblesseerd uitvallen van Rulli voor Gorter. Pas toen laatstgenoemde ook geblesseerd afhaakte, mocht Ramaj zich laten zien. Onder John van ’t Schip is hij de nummer één bij Ajax. En hij laat (bijna) wekelijks zien waarom. Ook donderdagavond dus. Toegegeven, de Duitse keeper is tot dusver de beste aankoop in de regen van miskopen van de ontslagen Duitse directeur voetbalzaken Mislintat, schrijft Driessen in zijn column in De Telegraaf. Maar de verslaggever verwacht niet dat de doelman uiteindelijk de top zal halen. Hoewel zijn geringe lengte Ramaj niet valt aan te rekenen, is dat lichamelijke gebrek zijn achilleshiel om in de top van Europa te keepen.

Hij bezit niet de reach, de reikwijdte, en dat wreekt zich in de lucht, vervolgt Driessen. Tevens is Ramaj eerder geneigd rebounds weg te geven bij schoten in de hoek. De Duitser hield Ajax in Noorwegen desondanks op de been, al had ook hij een engeltje op zijn schouder. De thuisploeg raakte immers ook een paar keer de lat. Dat was volgens Driessen niet het geval geweest als er bij Ajax een langere doelman onder de lat had gestaan. Tweemaal kwam een bal op de lat, die door een langere doelman over het doel zou zijn getikt. Bij de Noorse gelijkmaker, een schot van twintig meter, kwam Ramaj simpelweg centimeters tekort. Toch bleek het spitsen van het niveau Bodø/Glimt niet desastreus, maar tegen de toppers in de Champions League en zelfs sommigen in de Europa League wordt het een ander verhaal voor Ajax en Ramaj.  

Driessen heeft gelijk: Ramaj is té klein voor de top

Laden...
1021 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Driessen.. blijf lekker bij je clubje Feyenoord. Hou je mond over Ajax want je bent net als de meeste ‘fans’, je kan alleen maar zeiken over de Amsterdamse club.

KROTJE
Link gekopieerd!
  15
  + 1
avatar

En dan krijgt hij altijd volmondig zijn gelijk of deels ervan van de anti-Ajaxlobby, let maar goed op de reacties, is gewoon -onnodig- trappen op Ajax.

Waarom19
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

@Kramer, zijn clubje ligt er weer uit.

Exitium
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Geringe lengte? Die gozer is 1,89

Kramer
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Precies, Ter stegen 1,87 Onana 1,90 Navas 1,85 en cassilas was zelfs 1,82.. we Kunnen wel doorgaan maar Driessen heeft geen verstand. Waarschijnlijk chanteert i iemand bij de Telegraaf dat ze hem aanhouden.

Blackie
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

inderdaad, dit kan men toch niet serieus nemen wat die man toch allemaal uit zijn mouw schut. Maarja zolang hij nog steeds gehoor krijgt in de media ( kranten, tv en radio) zal hij lekker in zijn negatieve modus bijven doorgaan. Minder aandacht aan die man besteden

The all blacks
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Geringe lengte of te weinig voetbal verstand.

CG
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Zoals we weten heeft Diessen géén verstand van voetballen. Daar het niet om de lengte gaat, gaat het om de krachtsprong en reacties. Iets waar hij daar totaal géén zicht op heeft en dat nooit zal krijgen. Vooral géén wonder dat hij ANTI-ajax is en dat blijft !!!!

KROTJE
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

"Dat heeft niet met zijn kwaliteiten te maken, maar met zijn lengte." Wat een gelul weer van een journalist die denkt veel en alles over voetbal te weten en te kunnen zeggen. Jan Sommer, Vaessen, de legendarische oud-keeper van Mexico waarvan de naam mij ontschoten is zijn topkeepers. Lengte alleen is niet belangrijk, kijk maar naar Noppert, Kjell Scherpen. Unnerstahl heeft wereldreddingen gemaakt door zijn reflexen, maar is niet compleet. Lengte en top reflexen bij elkaar en scherpte die moet je als topkeeper hebben, zoals Martinez van Aston Villa/Argentijnse team. Eén ding weet ik wel dat de 115 miljoen uitgaven door Mislintat Ajax wel een keeper hebben voortgebracht, eentje die erg veel punten voor Ajax pakte !!! en nog pakt. Ik zou niet weten welke keeper bij en voor Ajax Ramaj op dit moment kan overtreffen, zag je ook gisteravond. Trouwens niet getreuerd Ajax heeft aan Thom de Graaf en de Setfordjes ook perspectief aan goede keepers. Last but not least, als je commentaar hebt als Driessen, kom dan ook met namen van alternatieve keepers.

Goku
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Ze waren gisteren maar al te bij met hem en Taylor, kunnen voorlopig niets meer fout doen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen