Van Basten ergerde zich aan Ahmetcan Kaplan, nog voordat de Ajax-debutant in het veld stond

26 februari 2024, 21:43
Foto: © Ziggo Sport, Imago

Ahmetcan Kaplan was zondagmiddag bij zijn debuut voor Ajax tegen AZ (2-0 verlies) een van de weinige lichtpuntjes bij de Amsterdammers. Toch heeft Marco van Basten zich gestoord aan de 21-jarige centrumverdediger van Ajax.

Kaplan begon de wedstrijd tegen AZ zondag vanaf de reservebank. Hij werd echter al na 36 minuten voetballen bij een 1-0 achterstand binnen de lijnen gebracht door trainer John van ’t Schip, omdat Anton Gaaei niet voldeed als rechterwingback. Kaplan werd door Van ’t Schip ingebracht als centrumverdediger, waardoor Devyne Rensch de nieuwe rechterwingback werd.

Artikel gaat verder onder video

Het waren voor Kaplan pas zijn eerste minuten in de hoofdmacht van Ajax sinds zijn komst van Trabzonspor in de zomer van 2022. De Amsterdamse club betaalde destijds 9,5 miljoen euro voor de linksbenige verdediger, maar kon door een zware knieblessure nog nauwelijks van hem genieten.

Toen Kaplan op het punt stond het veld te betreden, viel Van Basten meteen iets op. “Ik zag Kaplan spelen. Die is twee jaar geleden gekocht voor 9,5 miljoen euro. Daarna heeft hij een zware blessure gehad. Dan valt die in en zie ik hem spelen met zijn kousen halfhoog”, zegt de oud-spits in het televisieprogramma Rondo van Ziggo Sport. “Dan denk ik bij mezelf: oké, je bent twee jaar geblesseerd geweest, je komt erin als verdediger en draagt geen scheenbeschermers. Dat is toch een beetje gek, toch? Ik zie geen scheenbeschermers.”

Collega-analist Ronald de Boer weet Van Basten te melden dat Kaplan wel degelijk scheenbeschermers droeg: “Hij heeft ze wel, want je moet scheenbeschermers dragen. Anders mag je het veld niet eens betreden”, merkt de oud-middenvelder op. Van Basten is echter van mening dat de kleine scheenbeschermers die Kaplan droeg onvoldoende bescherming boden. “Hij draagt de scheenbeschermers op een manier die je niet echt beschermt. Dat is toch gek? Als je verdediger bent en je moet erin duiken, terwijl je geblesseerd bent geweest, dan moet je toch geen risico nemen met jezelf? Dat vond ik al heel vreemd”, aldus de oud-spits.  

© Imago

Kun jij je de ergernis van Marco van Basten over Ahmetcan Kaplan voorstellen?

Laden...
2960 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Zijn er überhaupt nog spelers in het professionele voetbal die scheenbeschermers dragen, die daadwerkelijk de schenen bedekken?

BENNINK24
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Hij heeft wel gelijk, maar gebrek aan fatsoenlijke analise dat ontbreekt bij Marco!!! commetaar afgeven op dit soort dingen is niet zo moelijk !!!

Oud keeper
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Marco wordt een beetje een ouwe zeik doos.

Blackie
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

de spelers die zo het veld betreden ( het zijn er steeds meer ) moeten daar op aangesproken worden door de trainers die langs de zijlijn staan , en de mensen in de top van de vereniging die zij vertegenwoordigen. ( wat dat betreft is discipline ver te zoeken. )

Arie Baan
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Waar maakt die droeftoeter zich druk om man.

KROTJE
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Misschien is het verschil van een golfer als Van Basten en een harde jonge voetballer van nu dudelijk. Van Basten werd in België ooit als "Marietje Van Basten" i.p.v. Marco Van Basten nageroepen. Ergens heeft Marco wel gelijk wat de onveiligheid betreft, maar ik heb me ooit laten influisteren dat sommige spelers hoge scheenbeschermers en dito hoge kousen zij storend vinden. Marco was als spits een topper en ik genoot ontzettend veel van zijn wedstrijden bij Milan, maar nu zoveel jaren later is hij een hypochondrische negatieve ouwe zeur geworden met aanvechtbare opvattingen en opmerkingen.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Kortom: een pannenkoek.

Arnold076
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Je moet aktijd op iets commentaar geven toch?. Hij zal het toch wel zelf weten lijkt me. Laten we het gewoon over zijn spel hebben..

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen