Van der Gijp steunt weggehoonde Ajacied: 'Hij was vier klassen beter dan Sutalo'

23 februari 2024, 22:40
Foto: © Vandaag Inside

René van der Gijp vindt dat Perr Schuurs onheus is behandeld in zijn periode bij Ajax. De verdediger speelde van 2018 tot 2022 in Amsterdam, maar was zelden onomstreden. Hij verkaste vervolgens naar Torino.

In de uitzending van Vandaag Inside werd vrijdagavond de behandeling van Kenneth Taylor door het Ajax-publiek besproken. Johan Derksen zei er ‘niets van te begrijpen dat die jongen wordt afgebrand door het eigen publiek’. Daarna vewees Van der Gijp naar Schuurs, die ook de nodige kritiek kreeg toen hij voor Ajax speelde.

Artikel gaat verder onder video

“Weet je wat ik nooit begreep bij Ajax? Die jongen van Fortuna Sittard, dat vond ik altijd een goede speler. Als die jongen één foutje maakte, werd meteen gezegd: ‘Daar heb je hem weer.’ Weet je hoeveel fouten die Sutalo al gemaakt heeft?! Die heeft al 84 fouten gemaakt”, stelt de analist.

“Perr Schuurs heeft dat niet gedaan. Die was vier klassen beter dan Sutalo. Ik vond altijd wel dat wij overdreven negatief waren over Perr Schuurs, dat meen ik echt”, zegt Van der Gijp, die bijval krijgt van Wilfred Genee: “Ja, dat vind ik ook. Niet op z’n plaats.” Schuurs is ormaliter basisspeler bij Torino, maar staat sinds eind oktober aan de kant met een kruisbandblessure.

Ben je het eens met René van der Gijp over Perr Schuurs?

Laden...
1537 stemmen
KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
  15
  + 1
avatar

Toen Schuurs nog bij Ajax speelde hoorde je Gijp niet over Perr praten.. Waarom nu nog over zeuren, Schuurs is al lang weg en Sutalo staat in de uitverkoop. Hebben die gasten geen betere onderwerpen of is dit hun plafond qua niveau ? Overigens Derksen wilde toch nooit meer over voetbal in VI gaan discussiëren daar is dat andere programma toch voor ?

FriesR
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Maar dat van sutalo is wel makkelijk gezegd want denk dat elke verdediger in derde divisie beter is en minder fouten maakt. Einde verhaal voor sutalo. Gewoon Kaplan erin die zou zelfs al met een been beter zijn dan die rampaankoop

KROTJE
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Zeg het maar tegen die bange Schip, ik ben met je eens wat Kaplan betreft. Trainers als Ten Hag, Schreuder, Heitinga en Schip zorgen er voor dat spelers bij Ajax weg willen, zij krijgen nooit een kans: Neres, Lang, Conceicao, Schuurs, Mikautadze, Akpom, Hansen en de door Ajax opgeleide spelers die in de halve ED-clubs en in het buitenland spelen. Ik mis bij Ajax een Bobby Haarms, die man had oog voor goede spelers en de scout Tonny Bruin Slot.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen