Van der Vaart noemt opzienbarende naam als nieuwe Ajax-trainer, Van Hooijdonk en Afellay reageren eensgezind

25 februari 2024, 23:36
Foto: © NOS

Rafael van der Vaart heeft in Studio Voetbal de naam van Ruud van Nistelrooij laten vallen als mogelijke nieuwe trainer van Ajax. De Amsterdammers lijken volgend seizoen een nieuw gezicht voor de groep te willen plaatsen, volgens Van der Vaart past zijn oud-ploeggenoot, die vorig seizoen een wedstrijd voor het einde van de competitie opstapte bij rivaal PSV, in het gezochte profiel. Tafelgenoten Pierre van Hooijdonk en Ibrahim Afellay verwachten echter niet dat het zover zal komen.

De NOS-talkshow hield een poll onder de kijkers, waarvan 71 procent van mening is dat Ajax komende zomer een nieuwe trainer moet aanstellen. Volgens Van der Vaart moet er eerst iets anders gebeuren: "Ik zou eerst gewoon ál die spelers verkopen", klinkt het. "Ik vind echt, dat meen ik serieus... waar moet je beginnen?", verzucht de oud-international. "Er zijn gewoon twintig spelers waarvan je denkt: wat kan je ermee?"

Artikel gaat verder onder video

Presentator Sjoerd van Ramshorst vraagt wie er dan voor de groep zou moeten staan. Van der Vaart reageert: "Wat ik dan hoor: Frank de Boer. Iedereen denkt: top. Maar ik heb bijvoorbeeld met mensen gesproken, het schijnt dat Van Nistelrooij echt een hele goede trainer is. Veldtrainer.", verduidelijkt hij. "Dan maar Van Nistelrooij, een grote naam. Ik heb ook Ron Jans gehoord maar nee, een grote naam." Op de vraag of Van Nistelrooij met zijn ene jaar als hoofdtrainer van PSV wel ervaren genoeg is ziet Van der Vaart geen bezwaren: "Wie dan?"

Tuchel en Ten Hag
Arno Vermeulen dropt vervolgens de naam van Thomas Tuchel, die komende zomer vertrekt bij Bayern München. "Voor mijn gevoel is hij geïnteresseerd om bij Ajax te gaan werken. Maar je moet ook niet gek opkijken als Erik ten Hag na dit jaar klaar is met Manchester United", noemt hij ook een tweede naam. Van Hooijdonk verwacht echter niet dat Tuchel bij het huidige Ajax zou willen werken.

'Gek dat je dat zegt'
Het idee van Van der Vaart om Van Nistelrooij aan te stellen noemt Van Hooijdonk bovendien een 'niet realistische optie': "Van Nistelrooij is een oer-PSV'er die in geen honderd jaar naar Ajax zal gaan." Van der Vaart: "Dat vind ik gek dat je dat zegt. Ik denk dat als morgen Ajax belt, dat hij daar wel voor openstaat." Afellay geeft Van Hooijdonk gelijk: "Nee, ik geloof ook niet dat Ruud zou ingaan op de avances van Ajax, of dat die club überhaupt bij hem aanklopt. Los van het feit dat ik vind dat hij het heel heeft gedaan bij PSV. Hij is wel een echte winnaar, maar ik geloof niet dat hij Ajax op dit moment verder kan helpen. Daar liggen de problemen niet bij de trainer, maar zo verschrikkelijk diep, dat duurt gewoon een paar jaar voordat die er bovenop zijn", besluit Afellay.

Welke trainer moet Ajax volgend seizoen voor de groep zetten?

Laden...
2820 stemmen
KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Na dit seizoen kun je gewoon Ten Hag aanstellen (had al verwacht dat hij inmiddels klaar zou zijn in Engeland), waarom zou je als Ajax zijnde voor een inderdaad oer PSV'er gaan? Die zich ook helemaal nog niet heeft bewezen als trainer.

Swiebertje
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Zwaktebod om een trainer met hangende pootjes terug te halen. Wij zijn Ajax.

gtsb
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Over een paar weken begint die nieuwe directeur ,en die moet eerst maar eens met een td komen . En dan kijken welke kant je op wil gaan . Inventariseren en daar een trainer bij zoeken .

dilima1966
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Zowel als van schip en assistent trainers/groep spelers nog niet goed genoeg voor kkd nu een groot drama Tijd voor veranderen wel te laat Maar er had al eerder in moeten gegrepen worden door de leiding van van ajax Van gaal en Praag Ook niet goed voor ajax

Meme
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Clarence seedorf samen met kluivert aanstellen denk dat die 2 het wel zouden kunnen doen bij dit ajax

QuarlonK
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Die Vd Vaart weet van gekkigheid ook niet wat hij moet zeggen. Ik ben ook wel benieuwd wie instapt. Zeker als het deelname aan Conference League wordt. Voor toptrainers en spelers is dat toch iets minder interessant

peterdejong1983
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Maurice steijn terug. Zo slecht heeft hij het blijkbaar toch niet gedaan als je gaat vergelijken. Het spel is amper verbetert

Nico023
Link gekopieerd!
  11
  + 1
avatar

Misschien Bassie en Adriaan ? Past uitstekend de laatste tijd bij die club!

Blackie
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

als we dan toch aan het speculeren zijn want wij alle weten het natuurlijk , dan moeten we eens denken aan de zwitser " lucien farve " een trainer die de cruyff voetbalfilosofie hoog in de vandel heeft.

HenkieZ
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Ik zou gaan voor Wesley Sneijder. Ik vind zijn analyses altijd goed. Ik denk dat hij die ambitie wel heeft en is een man van de club.

BENNINK24
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

van de vaart wordt met de week gestoorder, van nistelrooy bij ajax trainer worden, ???Dat kan niet want die snapt er helemaal niets van !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen