Ajax stelt mogelijk debutant op: 'Maar hij gaat niet alle problemen oplossen'

14 februari 2024, 16:35   Bijgewerkt: 14 februari 2024, 16:43
Foto: © Ajax TV

Goed nieuws voor Ajax in de aanloop naar de Conference League-wedstrijd tegen Bodø/Glimt. Trainer John van ’t Schip kan beschikken over zowel Devyne Rensch als Ahmetcan Kaplan.

Rensch viel op 3 februari vroeg uit in de topper tegen PSV (1-1) en miste daarna de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen (3-1 nederlaag). Borna Sosa was zijn vervanger. Kaplan speelde dit seizoen geen officiële wedstrijden voor Ajax, maar wel elf voor Jong Ajax. Maandag deed hij 45 minuten mee tegen MVV Maastricht (3-0 zege). Zijn wissel in de pauze was uit voorzorg, met het oog op de wedstrijd tegen Bodø/Glimt.

Artikel gaat verder onder video

Rensch en Kaplan waren woensdag aanwezig bij de training en kunnen donderdag dus in actie komen. Tijdens de persconferentie van woensdag weidt Van ’t Schip uit over Kaplan. “Hij heeft genoeg wedstrijden negentig minuten gespeeld bij Jong. Uit voorzorg hebben we dus gezegd dat 45 minuten genoeg was. Hij kan uiteraard spelen, ook als basisspeler, maar of dat gaat gebeuren, dat zie je morgen”, zegt Van ’t Schip.

Kaplan kwam in 2022 naar Ajax, maar debuteerde vanwege een kruisbandblessure nog niet in Ajax 1. Wat voegt hij toe ten opzichte van de huidige verdedigers? “Het is een ander type speler. Hij is sterk in de lucht, heeft een goede inspeelpass, maar het is ook een jonge speler. Na zijn blessure heeft hij alleen in Jong gespeeld. Hij is iemand met mogelijkheden, maar we kunnen niet verwachten dat hij het probleem oplost. Dat moeten we met elkaar doen."

Branco van den Boomen is terug

Van 't Schip laat verder weten dat Branco van den Boomen weer terug is: de middenvelder staat sinds begin november aan de kant na een knieoperatie. Ook hij trainde woensdag mee. “Het is voor hem te vroeg om te starten. Hij komt er voor het eerst weer bij in de wedstrijdselectie. Het is langzaam kijken waar hij ingepast kan worden, ook aan de hand van het wedstrijdverloop.”

Gaat Ajax thuis winnen van Bodø/Glimt?

Laden...
3022 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Schip over Kaplan: "Ajax stelt mogelijk debutant op: 'Maar hij gaat niet alle problemen oplossen'". Dit is nou niet verstandig van Schip om dit zo te zeggen. Als coach moet je sowieso al is het maar voor de bühne altijd positief het nieuws over spelers, over de club naar buiten brengen. Schip bedoelde het goed, hij is een goed mens, maar op deze manier was het niet nodig. Je speelt je onzekerheid de tegenstander in de kaart en voor Kaplan zelf zal het wat aan zijn zelfvertrouwen knagen, als de coach de indruk wekt nog niet helemaal achter zijn opstelling te staan. Ik zag Kaplan na zijn blessure een paar keer spelen, hij is zeker een aanwinst voor de Ajax verdediging. Met zijn jonge leeftijd bracht hij rust en is stabiel in zijn optreden. Ajax zal in de (nabije) toekomst veel aan Kaplan hebben, hij is een nieuwe favoriet voor de supporters.

DeWitteBeer
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik hoop dat hij met Kaplan begint, kan het nooit slechter doen als die prutser van Sutalo.

KROTJE
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Dat hoop ik ook, maar Kaplan is linksbenig, ik weet niet of Rensch ook meedoet dan wordt als het kan Hato, Kaplan, Rensch en Gooijer dit is op dit moment de beste verdediging.

Kramer
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Hij zegt toch gewoon dat 1 jongen alle problemen in het elftal niet gaat oplossen? Wat is hier nou raar aan of slecht voor het zelfvertrouwen van Kaplan? Er lopen achterin minimaal 2 problemen, links en centraal rechts.. en Rechter vleugel Rensch vind ik ook geen potentie subtop Europa. Maar voor nu kan die mee. Van het Schip heeft een poos de hand boven Sosa en Sutalo gehouden.. ik had er ook nog vertrouwen in maar ben nu ook wel klaar met die 2.

KROTJE
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Kramer, Kaplan staat voor een grote stap in zijn carrière en hij (en zijn familie) zullen bloednerveus zijn, hopelijk bezwijkt hij daar niet onder. Een coach die volmondig zegt ik geef hem het vertrouwen en ik verwacht veel van hem want hij is een goede verdediger scheelt echt hoor.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Hopelijk pakt Ajax Bodo goed aan en hebben ze nu wat langer plezier van Kaplan. Zou goed voor NL zijn als ze winnen. Groet Van Feyenoord supporter

KROTJE
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Omgekeerd ook QuarlonK, sterkte.

Waarom19
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

En Taylor blijft oneindig in de basis ? Het is gewoon lachwekkend en zielig dat de huidige flut trainer wat in hem ziet.

KROTJE
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Taylor vervangen door Fitz-Jim, Kian is volwassener is fysiek sterker lijkt het en hij is snel en technisch, trouwens waarvoor haalde Ajax hem dan terug ?

Kramer
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Fitz.. snap zelf niet waarom die terug is gehaald. Maar Tahirovic zie ik toch meer in dan Taylor.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen