'Wáárom kies je een grensrechter uit Sneek voor sc Heerenveen - Ajax?'

12 februari 2024, 16:25
Foto: © Imago

Mike Verweij kan zich vinden in het besluit om geen laat doelpunt toe te kennen aan Ajax tegen sc Heerenveen, maar plaatst desondanks vraagtekens bij de aanstelling van Hessel Steegstra als grensrechter. Steegstra is afkomstig uit Sneek en had daarom beter niet op een wedstrijd van Heerenveen gezet kunnen worden, vindt de journalist van De Telegraaf.

“Ze hebben de goede beslissing genomen”, zegt Verweij in de podcast Kick-Off over het veelbsproken moment bij Heerenveen – Ajax, waarbij de arbitrage moest beoordelen of een late 3-3 van Ajax geldig was. De vraag was of de bal de lijn had gepasseerd, voordat Pawel Bochniewicz die wegwerkte uit het doel. “Ik denk dat de grensrechter het niet heeft gezien, want Brian Brobbey en de voet van de verdediger stonden ervoor. Als je het niet ziet, dan vlag je niet. Ik denk dat hij achteraf, als hij de beelden heeft gezien, liever wel een doelpunt had toegekend. De bal lijkt eroverheen. Maar op basis van ‘lijken’ kun je geen doelpunt toewijzen.”

Artikel gaat verder onder video

Toch is Verweij kritisch op de aanstelling van Steegstra. “Wáárom zet je daar een grensrechter uit Sneek neer? Als je dat kunt voorkomen… Ja, die man heeft het goed gedaan. Maar hij moet straks met Makkelie naar het EK. Voor hetzelfde geld wordt dit een gigantische rel en blijkt de bal wel over de lijn. Als je het kunt voorkomen, waarom doe je het dan niet?”

De journalist trekt de vergelijking met Clay Ruperti, die als videoscheidsrechter niet ingreep toen PSV in de bekerwedstrijd tegen Feyenoord (1-0 nederlaag) een strafschop claimde. Hij is afkomstig uit Capelle aan den IJssel en dat feit werd werd na afloop breed uitgemeten. “Iemand als Clay Ruperti moet je ook niet onnodig in de problemen brengen. Die wordt daarna bedreigd, terwijl je ‘m ook een week later had kunnen inzetten.”

De KNVB had Hessel Steegstra beter niet kunnen aanstellen voor sc Heerenveen - Ajax

Laden...
1180 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Martin0345
Link gekopieerd!
  11
  + 1
avatar

Wat een gezeik. Die bal zat er gewoon net niet in.

Realistische Psv supporter
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Precies Makkelie fluit toch ook gewoon in Rotterdam?? Wat een gezeur allemaal

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Precies maar sinds die bekerwedstrijd weer hot onderwerp bij de frusti's . Als iemand ergens woont zegt niet automatisch dat hij gevoel heeft voor de plaatselijke club. Maar goed de hele knvb maar laten verhuizen naar zeeland . Enigste optie nog

Paulito
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Wat een gezeik en gemiezer, De Bal zat er niet in. Daarom super beslissing. Makkelie werkt net als Kuipers met een vast team waar hij Europees, EK en WK mee fluit. Roddeljournalistiek weer van de Telegraaf.

Vlear
Link gekopieerd!
  24
  + 1
avatar

Wat een flauwekul. Als een scheidsrechter en grensrechter maar integer is Voor de niet topografen onder ons: Heerenveen Sneek is 26 km. Trek eens een cirkel van die afstand rond Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven hoeveel scheids en grensrechters komen uit die regio, die een wedstrijd hebben geleid van de huidige topclubs? Het is net of 25 km in de randstad verder weg is dan in de regio

Anti NEUZEN
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Wat een Joden streek!!

Bikkel
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Makkelie heeft op het EK niets te zoeken! Pfff……

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen