Ajax krijgt niet eerdere genoemde trainer getipt: 'Beter kan je echt niet krijgen, niet meer verder zoeken!'

20 maart 2024, 10:52
Foto: © Imago

Wim Jonk moet de nieuwe trainer van Ajax worden, zo stelt Harry Vermeegen. De oud-journalist en programmamaker denkt dat Jonk voor de Amsterdammers de perfecte opvolger zou zijn van John van 't Schip, die aan het einde van het seizoen lijkt te vertrekken als hoofdtrainer van Ajax.

"Ik lees allerlei namen, zoals Frank de Boer en Pascal Jansen, er komt een hele batterij aan namen en voorstellen voorbij", begint een enthousiaste Vermeegen in een video op Instagram, het medium waarop hij vaker zijn ongezouten mening geeft over hetgeen wat er speelt in de voetballerij: "Mijn voorstel, beter kan je niet krijgen, Wim Jonk! Niets anders, niet meer verder kijken, gewoon bellen", adviseert Vermeegen de nieuwe algemeen directeur Alex Kroes.

Artikel gaat verder onder video

"Hij vind het geweldig om trainer te worden van Ajax en heeft met FC Volendam eigenlijk alleen maar wonderen verricht", stelt de 73-jarige geboren Amsterdammer. Vermeegen weet ook wie de assistenten van Jonk moeten worden. Daarin is er geen plaats voor Hedwiges Maduro, Said Bakkati en Michael Valkanis: "Als assistent zetten we daarnaast Gerald Vanenburg, ook een echte voetbalman, helemaal puur voetbal", oppert Vermeegen.
 
Naast Vanenburg moet Ajax er in de ogen van de oud-journalist ook voor zorgen dat een oud-assistent terugkeert bij de club: "Daarnaast zetten we om die verdediging helemaal muurvast te zetten, zodat er geen muis doorheen komt, Winston Bogarde", geeft Vermeegen aan. Bogarde was in het verleden onder leiding van Erik ten Hag al eens actief als assistent-trainer van Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Er komen namen voorbij nu jonk waar je geen kloten aan heb

eddie nyp
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Mag ik vragen wat klotten zijn? En de beste trainer voor Ajax is is Henk de Jong van CAMBUUR samen met Sipke Hulshof en Pascal Boshard

Jay Fanta
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

De een noemt Dick Schreuder de ander Pascal Jansen en weer een ander Wim Jonk.....vraag mij af waar deze figuren hun verstand hebben want met de genoemde namen ben je 25 jaar verder voordat je ooit weer kampioen gaat worden.

Kramer
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Nee dankje, overal waar Wim Jonk komt komt ellende. Elke x heeft meneer ergens ruzie.

Oud keeper
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Maar Eddie nyp, het is toch niet: is is Henk …..

Tonnie14
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Harry is toch voor 010 dus wat maakt hem nou uit wat er bij ons gebeurd.

Missim
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Harry, je snapt het... Win Jonk, Gerald Vanenburg en Winston Bogarde... Helemaal mee eens, serieus!

Neutraal
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Waarom steeds namen van trainers benoemen? Het fundament moet anders. Simpele vraag: hoeveel spelers uit eigen kweek zijn er per jaar het 1ste binnen gekomen, NADAT ze kampioen in de KKD werden. Indertijd per jaar steeds 3 a 4. De afgelopen 2 jaar eigenlijk alleen Hato. Die zou 4 jaar geleden rustig gebracht zijn geworden. Nu moet hij (joch van 17, en nu 18) er al 1,5 jaar staan. Lees: geen enkele trainer kan van deze spelers een team maken wat de Ajax-aanhang wil zien

Jay Fanta
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ik zou Bogarde terughalen om bijv. Sutalo bij te brengen hoe je verdedigt, daarnaast is hij ook niet de minste om spelers als Avila en Sosa de Arena uit te schoppen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen