Ajax-talent Misehouy plaatst veelzeggend bericht na keiharde verbanning bij Ajax

1 maart 2024, 10:59
Foto: © Imago

Gabriel Misehouy heeft al een maand geen wedstrijden gespeeld namens Ajax, waardoor de aanvallende middenvelder het mist om op het veld te staan. Ajax heeft Misehouy verbannen bij trainingen van Ajax 1 en wedstrijden van Jong Ajax, aangezien het talent zijn contract niet wil verlengen.

Op 22 januari kwam Misehouy (18) voor het laatst in actie namens Jong Ajax in het duel tegen FC Groningen (0-1 verlies). Sindsdien behoort het talent van de Amsterdamse club niet meer tot de wedstrijdselectie van Jong Ajax en mag hij niet meer meetrainen met Jong Ajax. Op sociale media heeft de aanvallende middenvelder van zich laten horen, nadat hij al weken geen wedstrijden meer heeft gespeeld: "Mis het spel", schrijft Misehouy op Instagram bij een video waarop beelden van hem in het shirt van Ajax te zien zijn.

Artikel gaat verder onder video

Dat Ajax ervoor heeft gekozen om een keihard standpunt in te nemen en Misehouy te verbannen, heeft te maken met de contractsituatie van de middenvelder. Ajax is al lange tijd bezig om de achttienjarige voetballer langer aan zich te binden, maar dat loopt alles behalve goed:   "Misehouy zegt perspectief te missen vanuit Ajax, terwijl binnen de club geluiden klinken dat de speler steeds nieuwe eisen neergelegd heeft die vooral betrekking hebben op gegarandeerde speelminuten in Ajax 1", schreef Voetbal International onlangs.

Op dit moment lijkt het erop dat Misehouy in de zomer transfervrij de deur uitloopt op Sportpark de Toekomst en hij op zoek kan naar een nieuwe werkgever. Ajax kiest er daarom voor om andere spelers, die volgend seizoen wel onder contract staan in Amsterdam, de kans te geven in Jong Ajax. Misehouy lijkt voor de beloftenploeg van de Amsterdammers niet meer in actie te komen als de contractsituatie niet wijzigt. Dit seizoen kwam hij dertien keer in actie op het tweede niveau van Nederland en toonde hij met zeven doelpunten én drie assists aan op dat niveau moeiteloos mee te kunnen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jailhouserocker
Link gekopieerd!
  44
  + 1
avatar

Terecht, niet willen tekenen, niet spelen en anderen de kans geven. Klaar, strik erom en wegdoen

Ajeto!
Link gekopieerd!
  31
  + 1
avatar

Welke strik? Als hij zijn contract uit zit dan hoef je alleen maar te zwaaien en de achterdeur dicht te doen

LudiekInside
Link gekopieerd!
  30
  + 1
avatar

En dan kan ie bij een of andere 'grote' club ook zonder garantie op de bank plaatsnemen. Van de regen in de drup.

boyke
Link gekopieerd!
  36
  + 1
avatar

Schandalig deze handelwijze. Dus als je niet bij wil tekenen dan moet je maar barsten. Leven we in een slavenhandel soms. Die jongen heeft net zoveel recht om te spelen als wie dan ook alleen wordt het niet gepikt dat hij niet bij wil tekenen anders loopt hij gratis de deur uit. Hij heeft toch al getekend dus blijft hij tot eind contact lid en speler van AJAX en hebben die de verplichting iemand te laten spelen. trainen. Het op deze manier onder druk zetten van een speler is niet toelaatbaar en elke rechter waar hij een geschil zou aanspannen zal de speler in gelijk stellen. Zolang hij nog onder contract staat mag een werkgever hem niet verbieden om te spelen en maar thuis te blijven.

Allback
Link gekopieerd!
  45
  + 1
avatar

Die jongen heeft helemaal geen recht om te spelen hoe kom je daar nou bij? En er zijn berichten dat hij nog wel mag meetrainen met Jong Ajax.

KROTJE
Link gekopieerd!
  24
  + 1
avatar

Boyke, als hij speelt zal hij ook niet het verschil maken.

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Wat een lulkoek met een rechtzaak beginnen en winnen. Ben jij zijn zaakwaarnemer? Zou die geen betere info hebben.

Bei-uns-ist-alles-besser
Link gekopieerd!
  15
  + 1
avatar

Recht om te spelen? Waar staat dat dan? Je speelt als je goed bent en de club van waarde bent. Dat is met deze knul niet het geval.Wel de opleiding krijgen, prachtig cv voor een jochie en er niets voor terug wiillen geven? Weg ermee, dan liever de jongens die wel blijven laten spelen en beter laten worden. Eisen stellen over gegarandeerde speelminuten. Wat een gotspe.

Laurens1
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Dat dit niet jouw club is geeft nog niet het recht om domme uitlatingen te ventileren. Jezelf zo te kijk zetten is niet echt slim, zegt meer over jou dan het probleem met deze jongen!

FriesR
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Hij heeft het recht om speeltijd te krijgen bij het eerste? Dat bepaald altijd nog de,trainer of hij hem opstelt. Ze zijn net uit de luiers en stellen gelijk eisen van: ik wil dit en ik wil dat en dan steeds met andere eisen komen ? En dan gaan ze naar andere club en zitten ook op de bank want ze denken zeker dat ze gelijk hoog in pikorde staan. Hij doet alsof hij de next generation Messi is . Inpakken .en per DHL versturen.

Kramer
Link gekopieerd!
  24
  + 1
avatar

Eigen schuld, als je telkens meer eisen stelt en dus gokt.. kan je ook wel eens verliezen.

Dug out
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Het is een jonge jongen die in een opstandige leeftijd zit. Tuurlijk mist hij het voetballen. Ik hoop dat hij tot bezinning komt en toch nog bijtekent. Desnoods een korter contract en zich in het 1ste bewijzen, zodra hij de tijd krijgt.

Zadkine
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Net als Onana en Mazraoui, heel principieel doen tot ze je nodig hebben of geld aan je kunnen verdienen dan sta je zo weer in de basis.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen