Brighton wordt vernederd door AS Roma en legt contact met politie

7 maart 2024, 20:43   Bijgewerkt: 8 maart 2024, 16:06
Foto: © Imago

AS Roma heeft een voorschot genomen op het bereiken van de kwartfinale van de Europa League. De bedwinger van Feyenoord hield ook Brighton & Hove Albion onder de duim: voor eigen publiek won Roma met liefst 4-0.

In de eerste helft opende Paulo Dybala de score. De Argentijn dook na een messcherpe pass van landgenoot Leandro Paredes volledig vrij op achter de verdediging en omspeelde keeper Jason Steele, die de voorkeur had gekregen boven Bart Verbruggen. Vervolgens rondde Dybala af in een leeg doel. Kort voor de pauze raakte Lewis Dunk de bal op knullige wijze kwijt aan Romelu Lukaku, die een vrije doortocht kreeg richting het doel en daar dankbaar gebruik van maakte: 2-0.

Artikel gaat verder onder video

Gianluca Mancini gleed na de pauze de 3-0 binnen op aangeven van Stephan El Shaarawy; de 4-0 werd binnengekopt door Bryan Cristante, ook na voorbereidend werk van El Shaarawy. Bij Roma zat Rick Karsdorp op de bank; bij Brighton stond Jan Paul van Hecke in de basis en bleef Verbruggen op de bank.

De wedstrijd kan nog een staartje krijgen, want supporters van Roma zouden zich hebben misdragen. "We zijn op de hoogte van de flessen, munten en aanstekers die door thuissupporters richting het uitvak worden gegooid", schrijft Brighton in een tweet. "We hebben het gerapporteerd bij de UEFA en de Italiaanse politie, met het verzoek om onmiddellijk actie te ondernemen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen