Demy de Zeeuw deelt impopulaire mening over Europese topcompetitie: 'Daar ben ik wel voorstander van'

21 maart 2024, 15:48
Foto: © Ziggo Sport

Demy de Zeeuw vertelt in Kick ’t Met van Ziggo Sport dat hij voorstander is van de veelgekritiseerde Europese Super League. De Super League is een idee van de UEFA om de beste teams van Europa samen te brengen in wat de beste competitie van Europa moet worden. De plannen stuiten op veel weerstand, maar De Zeeuw ziet het wel zitten.

De veertigjarige oud-Ajacied legt uit waarom hij de competitie, bedacht door de UEFA, een goed idee vindt. “Kijk, ik ben wel een voorstander van de Super League. Nu heb je bijvoorbeeld in een paar weken tijd Arsenal – Liverpool, Liverpool – Chelsea en Chelsea – Liverpool. Dan denk ik: dat is ook niet meer bijzonder”, zo steekt De Zeeuw van wal.

Artikel gaat verder onder video

“Terwijl als je dan Liverpool – Real Madrid hebt of Real Madrid – Boca Juniors, of weet ik het veel. Daar zou ik veel liever naar kijken, dan naar al die wedstrijden dat Liverpool uit speelt tegen West Brom”, voegt de voormalig Oranje-international toe. Ook denkt De Zeeuw dat de jeugd meer wedstrijden van een hoger niveau wil zien.

“Je hebt natuurlijk een league nodig om te kwalificeren, maar ik denk dat een Super League veel interessanter is, ook voor de jeugd om naar te kijken. Dat je elke week een topwedstrijd hebt”, besluit de oud-speler van onder andere Go Ahead Eagles, AZ en Spartak Moskou.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Jay Fanta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De Zeeuw spoort niet, de top wordt in een Super League alleen nmaar rijker en de armere clubs armer....Een Super League is prima hoor maar geef ze bij deze de garantie dat mensern iets ander gaan kijken en het voetbal gedag zeggen. Wie zit er nou op te wachten dat je elk jaar dezelfde clubs in de kwart/halve en finale ziet. Ik kijk al steeds minder omdat het geld regeert en clubs uit kleinere landen er eigenlijk niet toe doen om het geld binnen te halen, feitelijk zijn deze clubs opvulling.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De Zeeuw is tegenwoordig een mediaman in plaats van een sportman, dus deze uitspraken verrassen mij niet. Neemt niet weg dat ik het tenenkrommend vindt om een oud-voetballer dit soort uitspraken te horen doen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen