ESPN hakt in op één speler na afgang Ajax: ‘Hij spande de kroon, een debiele actie’

16 maart 2024, 21:30
Foto: © Imago

Hugo Borst blikt zaterdagavond in het televisieprogramma De Eretribune van ESPN nogmaals terug op het pak slaag van Ajax in de Conference League tegen Aston Villa. De Amsterdammers verloren donderdag in Engeland met 4-0 en zijn daardoor Europees uitgeschakeld. Borst richt zijn vizier in zijn vernietigende analyse op één speler: Sivert Mannsverk.

“Ajax had de eer om zo lang mogelijk namens Nederland de eer hoog te houden Europees. Er waren mensen die er nog wel in geloofden. Dat vond ik eigenzinnig. Maar de uitwedstrijd tegen Aston Villa werd een enorm echec, een afgang een eerste klas. Dat is ook helemaal niet zo raar, want Ajax draait al het hele seizoen niet goed”, leidt Borst zijn verhaal in. “En één man spande de kroon: Mannsverk.”

Artikel gaat verder onder video

ESPN toont vervolgens enkele momenten van Mannsverk tegen Aston Villa. Eerst wordt de tackle van de middenvelder op Moussa Diaby in de veertiende minuut getoond. Mannsverk kwam met een hoog been in en werd uiteindelijk bestraft met geel. Borst spreekt van ‘een debiele aanslag’. “Daar kwam hij goed weg, want dat is eigenlijk rood.” 

Daarna worden ook nog het balverlies waarmee Mannsverk na een uur de 2-0 van Aston Villa inleidde getoond en zijn tweede gele kaart van de avond, kort erna. Daardoor kwam Ajax halverwege de tweede helft met tien man te staan en kon Aston Villa uiteindelijk uitlopen naar een riante score. “Hij was heel slecht”, vervolgt Borst, die voorspelt dat Mannsverk een van de vele zomeraanwinsten van Ajax is die spoedig zal vertrekken uit Amsterdam. “Hij zal uiteindelijk ook wel sneuvelen. Van de lijst van aankopen van Mislintat zullen er heel weinig overblijven.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rudolf21
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Na FC Utrecht volgens vele Ajacieden hier de verlosser van Ajax. De arrogantie dat alles weer op de rit was en nu weer de deksel op de neus.

Ajacied00
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Grappig, niemand maar dan ook niemand binnen Ajax heeft gezegd dat het lek boven was. Iedereen snakt naar het einde van dit rampzalige seizoen. "Arrogantie" maak jij er van en zo blijft het beeld kleven dat wij arrogant zijn. En verlossers zijn er niet in het voetbal..

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Zo is het Ajacied00, Ajaxhaters zullen Ajax nooit goed zien doen. Laat gaan, uitlokking trap er niet in.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lezen is een kunst blijkbaar. Rudolf zegt niet de club ajax maar HIER. Door mensen die alles haat vinden als het ze niet zint(krotjekc)

Derk62
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Als je 020 ziet dit seizoen is dit dan een afgang???

Ajacied00
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Als 62 voor je geboortejaar staat, ben je wel erg kinderlijk om Ajax als 020 te bestempelen. En een afgang vond ik het ook niet. Ajax heeft het slechtste seizoen in 50 jaar, 3 cv's vallen uit in deze wedstrijd en je speelt met 10 man....Dan vind ik 4-0 vrij normaal. Bovendien staat Villa 4e in de PL achter misschien de 3 beste ploegen van Europa dit seizoen.

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Pot verwijt de ketel . Ga kijken hoe vaak er 010 genoemd wordt . Verder is het niet kinderlijk is gewoon supporters praat . 010,020 is een kerngetal geen scheldwoord deuger !

Oud keeper
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die meneer of mevrouw R21 heeft iets met het woord neus dan wel neuzen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen