Feyenoord toont veerkracht en verkleint gat met PSV tot zeven punten

31 maart 2024, 16:29
Foto: © Imago

Een veerkrachtig Feyenoord heeft de wedstrijd tegen FC Utrecht met 4-2 gewonnen, nadat de ploeg in de eerste nog op 0-2 achterstand kwam door goals van Othmane Boussaid en Sam Lammers. Vlak voor rust schoot Igor Paixao op een fenomenale wijze de 1-2 binnen en gingen de ploegen rusten met deze tussenstand. Na rust hadden de Rotterdammers een eigen doelpunt van Oscar Fraulo nodig om op gelijke hoogte te komen. Goals van Dávid Hancko en invaller Leo Sauer zorgden voor een 4-2 overwinning.

Feyenoord zag zaterdag PSV voor het eerst dit seizoen verliezen (3-1 tegen NEC) en zou uiterst gebrand zijn om het gat met de Eindhovenaren te verkleinen naar zeven punten, maar dan moet er wel gewonnen worden van FC Utrecht. De ploeg van Ron Jans is deze tweede seizoenshelft goed bezig en kan een moeilijke tegenstander worden voor de Rotterdammers.

Artikel gaat verder onder video

Dat was al gauw in de wedstrijd te zien, want in de tweede minuut kwam FC Utrecht al op een 0-1 voorsprong door een afstandsschot van Boussaid. Uit de corner kwam een afvallende bal bij de buitenspeler en die aarzelde niet en schoot de bal in de linkeronderhoek achter Timon Wellenreuther. Na een aantal kansjes van Feyenoord kwamen toch de Utrechters weer door. Jens Toornstra geeft een geweldige pass op de opgekomen Niklas Vesterlund en die wil afspelen op Lammers, maar wordt op de hakken gelopen door Quilindschy Hartman en daardoor kregen de Domstedelingen een penalty. Deze penalty werd in de linkeronderhoek raak geschoten door de oud-spits van sc Heerenveen en PSV.

Toch lukte het FC Utrecht niet om zonder tegendoelpunten het rustsignaal te halen, want in de 36e minuut schoot Paixao van heel ver raak. De bal werd hard geschoten en keeper Vasilios Barkas kon de bal niet uit zijn doel houden en stond het weer 1-2 in De Kuip. Vlak voor rust schoot Mats Wieffer nog van dichtbij tegen de Griekse doelman aan en dus gingen beide ploegen met een 1-2 tussenstand rusten.

Na de rust ging Feyenoord op zoek naar de gelijkmaker en na wat pogingen vond de ploeg van Arne Slot ook de 2-2. Dávid Hancko liep door aan de linkerkant en schoot tegen Barkas aan, maar de bal kaatste via de doelman tegen de arm van Fraulo aan en de bal rolde langzaam over de doellijn heen van FC Utrecht. Een 2-2 stand was nog niet genoeg voor de Feyenoorders, want niet veel later schoot Hancko de 3-2 ook nog binnen. Eerste poortte de verdediger een speler van de Domstedelingen en daarna schoot de Slowaak in de rechterbovenhoek.

Om het spektakelstuk helemaal af te sluiten schoot invaller Sauer de 4-2 nog binnen na een fout van Zidane Iqbal. De middenvelder verslikte in een pass en daar profiteerde de Slowaak van en oog in oog met Barkas faalde 18-jarige speler niet. Verder kwamen er geen goals meer en eindigde de wedstrijd dus in een 4-2 overwinning voor Feyenoord. Door deze overwinning is het gat met PSV nog zeven punten en er moeten nog zeven wedstrijd gespeeld worden. FC Utrecht blijft op de achtste plaats staan met vier punten achterstand op Go Ahead Eagles.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

En ondanks bean haar smakeloze opmerking over hartman, toch weer 3 punten erbij. Waar zal ons excuus truusje bean, ons jonge dametje, nu weer mee komen?

jurgen😎
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Toen het 0-2 stond was Bean bezig met glijmiddel en een vibrator . Toen het 4-2 wordt deed ie zn tv uit en deur op slot.

Bean.
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

@jurgem dat klopt helemaal, ik had hem toen ook al ingebracht. Door het trillen kwam ik tot de conclusie dat mijn reactie op het artikel over Hartman nergens op sloeg. Heel dom van mij om vanuit opgewonden emotie te reageren. Excuses!

jurgen😎
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

excuses geaccepteerd je bent de enige echte Bean.!!

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

PSV wordt toch wel kampioen. Ze gaan dinsdag van Excelsior winnen.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Je baalt wel je deed wel stoer daarnet toen we 0-2 achterstonden

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We zullen zien. Als ik me niet vergis is excelsior thuis op kunstgras (en het kleinste veld van de eredivisie) en dat is iets waar psv niet fijn op speelt. Excelsior vecht in deze fase tegen degradatie en psv loopt wat stroever, lakser zelfs vanwege het grote gat. Ik zeg niet dat ze het nog helemaal gaan weggeven, maar dan moeten ze zich toch echt weer gaan herpakken/verbeteren

Bean.
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

@jurgen Ik doe regelmatig stoerder dan dat ik eigenlijk ben. Een hele slechte eigenschap van mij!

jurgen😎
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

@peterdejong ik zou me niet al te druk maken Psv heeft gewoon genoeg kwaliteit net zoals Feijenoord om wedstrijden ook al gaan ze stroef om te buigen naar winst.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Kom er maar in bean met je intelligentie.

Bean.
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Bij deze de intelligentie van mij, Bean: ik liet me gaan en zat er volledig naast. Ik ben een echte excuustruus: sorry!

Goku
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Mooi terug gekomen, hoop dat het meevalt met Hartman.

Bean.
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Ik, Bean, moet hier weer de excuustruus uithangen: Sorry voor mijn reactie. Ik kan mijzelf vanuit afgunst en jaloezie soms niet inhouden. Wat ik eigenlijk bedoel: hopelijk is het geen blessure van 9 maanden. Hij is belangrijk voor Feyenoord, en hij moet ook mee naar het EK.

FCJel
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Lees jij af en toe niet je comments terug met de gedachte, wat ben ik eigenlijk een enorm laffe zielenpoot, bean?

Flamingo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kom op Bean, weer zo lafjes je reactie. Kom op schuimbekken jonge! Het wordt steeds minder met je!!

FCJel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beetje stoken moet kunnen ja, maar dit is een hangende plaat met opmerkingen die eigenlijk helemaal niet grappig zijn. Verzin eens wat origineels, 30x hetzelfde posten wordt je wel een beetje simpel van.

Rip visser
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Of dat Hartman zo'n lieverdje is. Nou hebben ze hem ff goed te pakken. Bij feyenoord lijkt het altijd erger dan het is.

Rip visser
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Heb je niets aan op het EK. Hij pakt alleen maar gele kaarten. Wieffer ook thuis laten.

Bean.
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Wauw, wat een prachtige comeback! Een hele terechte overwinnen, want Utrecht had in hun spel niet zoveel in te brengen. Je ziet in deze comeback ook duidelijk de hand van Slot. Wat een fantastische trainer is dat toch! ❤️

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geweldig pot gezien gister. 0-1 zondagsschot , 0-2 counter slecht verdedigt met ongelukkige valpartij dus geen rood in mijn ogen . De hele wedstrijd feyenoord beter trouwens ,de 2e helft zelfs heel goed . Daarom was het logisch dat de doelpunten zouden vallen Zwaar terechte overwinning . Daarna het nieuws dat we zeker kaarten hebben voor de finale dus topweekend

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen