Thomas Beelen: 'Ik zat niet alleen bij de Breakfast Club, maar ook bij de Combat Club'

17 maart 2024, 10:27   Bijgewerkt: 17 maart 2024, 10:35
Foto: © Imago

‘Een monster’: zo typeerde Bram van Polen zijn voormalig ploeggenoot Thomas Beelen eerder deze maand. Beelen vindt het ‘een heftig woord’, maar vertelt dat hij inderdaad heeft gewerkt aan zijn fysiek. Mede daardoor houdt hij zich uitstekend staande bij Feyenoord.

Beelen transfereerde afgelopen zomer van PEC Zwolle naar Feyenoord, waar hij begon als reservespeler. De blessure van Gernot Trauner zorgt er momenteel voor dat hij een basisplaats heeft. Het zal voor Trauner moeilijk worden om zijn plek te heroveren. “In het begin heb ik veel op de bank gezeten. Die kans is aanwezig als je de overstap maakt van Zwolle naar Feyenoord, maar het is nooit leuk”, erkent Beelen tegenover de NOS.

Artikel gaat verder onder video

“Ik heb in die periode wel veel geleerd op de trainingen en daar heb ik nu profijt van. Het verschil in kwaliteit is groot tussen Zwolle en Feyenoord”, weet de 22-jarige centrumverdediger. “En dan moet je soms wat geluk hebben. Dat heb ik met de blessure van Gernot. Dat heeft voor mij goed uitgepakt. Op zo'n moment moet je je kans pakken. Dat heb ik gedaan. Sindsdien sta ik er een stuk positiever in.”

Lees ook: Vermoedelijke opstelling Feyenoord: blessuregeval keert eindelijk terug bij selectie

Aan het begin van het seizoen maakte Beelen deel uit van de 'Breakfast Club', een groep spelers die voor de training al extra werk doet. “De laatste periode heb ik dat niet gedaan. Ik zat ook een tijdje in de 'Combat Club', waar we wat vechten en wat boksen. Als je veel wedstrijden gaat spelen, worden dat soort dingen er omheen wat minder. Je moet ook herstellen in de drukke periode die we hebben gehad.” Zondagmiddag om 14.30 treedt Beelen met Feyenoord aan tegen sc Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Mooie speler met de juiste instelling

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Prima gozer geweldig ontwikkeld Hij zal ook nog wel een terugval krijgen . Gewoon rustig blijven dan, de basis zit goed

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen