Spaan ziet cruciale rol voor Henderson: 'We moeten buiten de doos denken, dan heeft Ajax een kans'

13 maart 2024, 10:41
Foto: © Imago

Henk Spaan ziet tijdens de return tussen Aston Villa en Ajax in de achtste finales van de UEFA Conference League een belangrijke rol weggelegd voor Jordan Henderson. Voetballend moeten de Amsterdammers zeer waarschijnlijk hun meerdere erkennen in de ploeg uit Birmingham, maar Spaan denkt dat de huidige nummer vier van Engeland op een andere manier te bespelen is: trashtalk.

Het is een belangrijke, zo niet cruciale week voor Aston Villa. De formatie van coach Unai Emery verbaast dit seizoen vriend en vijand door zich in de top van de Premier League te nestelen en volop mee te doen om rechtstreekse deelname aan de Champions League. Aston Villa had in de strijd om een startbewijs voor het miljardenbal afgelopen zondag goede zaken kunnen doen, ware het niet dat het met 0-4 onderuit ging tegen West Ham United. Geen goede generale voor de return tegen Ajax dus. En dan staat drie dagen later alweer de volgende belangrijke wedstrijd op het programma.

Artikel gaat verder onder video

“Aston Villa moet zaterdag (zondag, red.) tegen West Ham die niet alleen Kudus en Álvarez hebben, maar ook Lucas Paquetá en Kalvin Phillips”, schrijft Spaan in zijn rubriek Spaan geeft punten in Het Parool. “Villa staat nog maar een punt voor op Tottenham, met een wedstrijd meer gespeeld. Verliezen ze van West Ham, een kans die ik redelijk groot acht, wordt het halen van een Champions League-plaats steeds moeilijker. Dat geeft stress.” Dat bleek afgelopen zondag tegen Tottenham Hotspur al, toen John McGinn bij een 0-2 tussenstand een rode kaart kreeg.

“Emery, die vier keer de Europa League won, kampioen van Frankrijk werd en twee keer de Franse beker won, zei na afloop van de met 4-0 verloren wedstrijd tegen Spurs dat zijn spelers hun emoties beter onder controle moesten houden”, schrijft Spaan. “McGinn, een heethoofd van een Schot, kreeg rood. Hier zie ik een taak voor Henderson. Hij kent McGinn vast en lijkt me iemand die trashtalk beheerst als Spike Lee. We moeten buiten de doos denken: zorg dat ze rood krijgen. Dan heeft Ajax een kans.”

De heenwedstrijd tussen Aston Villa en Ajax eindigde vorige week donderdag in een 0-0 gelijkspel. De return in Birmingham begint donderdagavond om 21.00 uur. Overigens moet West Ham, komende zondag dus de tegenstander van Aston Villa, drie dagen voor de onderlinge ontmoeting in Londen ook nog vol aan de bak. De formatie van coach David Moyes moet in eigen stadion een 1-0 achterstand tegen SC Freiburg goed zien te maken. De winnaar plaatst zich voor de kwartfinales van de Europa League.

Ajax plaatst zich donderdag ten koste van Aston Villa voor de volgende ronde van de Conference League

Laden...
929 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ach objectief gezien zal dit Ajax voor een zware opdracht komen te staan en als supporter leg ik al bij een nederlaag neer, zonder pijn of schaamte, maar tegelijkertijd met trots om samen met PSV in Europa zo ver te kunnen komen. Winnen zal wel een flinke opsteker zijn, je weet het maar nooit. Belangrijker voor mij is een beter voetballende Ajax te zien dan in afgelopen wedstrijden.

Voor altijd de eerste
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

In de Jut en Jul league inmiddels volgens ene van gaal. Ook nog eens ongelooflijk gezwijnd in de vorige ronde. Daarvoor kansloos uitgeschakeld in de Europa league overigens. Omdat het nu die club uit de hoofdstad betreft zal het nu ineens wel niet meer de Jut en Jul league zijn pfffft.

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ach ja de verdieping boven de jut en jul league de Europa League daar bakte die club uit 010 ook meteen al niks van en die hogere verdieping al helemaal niet, 3e in de groep. Trouwens ik wil nog zien of een club uit de jut en jul league door 010 uitgeschakeld kan worden, betwijfel. Kijk een club uit de jut en jul league is geen Heracles.

Goku
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Sneu weer van Henkkie de Dorpsgek

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Henk Spaan, spelers een rode kaart aansmeren. Wat is er toch van je geworden!? Nou vooruit: Vuilnisman, kan deze zák ook mee?

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als er maar inzet is en er gestreden wordt! Verliezen is geen schande met dit elftal!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen