Horloge gaat af: Oranje geeft vroege voorsprong weg en verliest van Duitsland

26 maart 2024, 22:38   Bijgewerkt: 26 maart 2024, 22:49
Foto: © NOS

Het Nederlands elftal heeft verloren van Duitsland. De Duitsers lieten bij vlagen uitstekend voetbal zien en maakten meer aanspraak op de overwinning dan Oranje. Oranje vloog uit de startblokken met een snelle goal van Joey Veerman. Het werd al snel gelijk na een fraaie goal van Maximilian Mittelstädt en Duitsland kwam vlak voor tijd op 2-1 door een toevalstreffer van Niclas Füllkrug waarbij de bal nipt over de lijn was.

Oranje, dat met maar liefst zeven nieuwe basisspelers startte, vloog uit de startblokken in Frankfurt en kwam al na vier minuten op voorsprong. Maximilian Mittelstädt ging in de fout door een ingooi zo in de voeten bij Memphis Depay te gooien. Depay bleef vervolgens sterk aan de bal en wist Joey Veerman te vinden die de bal beheerst tegen de touwen schoot. Heel lang kon de ploeg van Ronald Koeman niet genieten van de voorsprong. Uitgerekend Mittelstädt zorgde met een fraaie treffer al na tien minuten voor de gelijkmaker. Hij kreeg de bal voor zijn voeten op de rand van het zestienmetergebied en schoot de bal via de onderkant van de lat in de kruising.

Artikel gaat verder onder video

Duitsland had de rest van de eerste helft het betere van het spel en lieten bij vlagen uitstekend positiespel zien. Zo tikte de Duitsers door de defensie heen toen Ilkay Gündogan oog in oog met Bart Verbruggen een grote kans om zeep hielp. Nederland werd gedwongen tot verdedigen, maar kwam er in de counter af en toe gevaarlijk uit. Zo werd Marc-André ter Stegen getest door een rollertje van Donyell Malen en kreeg Matthijs de Ligt een enorme kopkans.

Sterk begin tweede helft
Het Nederlands elftal had in de tweede helft een beter antwoord op het positiespel van de Duitsers. Nederland was meer in balbezit en had weinig te vrezen van de Duitsers in het eerste kwartier na rust. Oranje vergat zichzelf te belonen via grote kansen voor Tijjani Reijnders en Depay die beiden vanuit kansrijke positie over schoten.

Duitsland kwam hierna weer wat beter in de wedstrijd. Bart Verbruggen had een kwartier voor tijd een geweldige redding in huis om Jamal Musiala van scoren af te houden. Musiala kreeg een enorme kans en haalde hard uit in de korte hoek, maar Verbruggen wist zich te onderscheiden. Zo staat Koeman voor een lastige keuze aangezien ook Mark Flekken een goede indruk maakte tegen de Schotten. Even later had Verbruggen opnieuw een fraaie redding in huis, maar hij kon uit de daarop volgende hoekschop alsnog vissen. Niclas Füllkrug kreeg de bal op zijn schouder en de bal had de lijn net een paar centimeter gepasseerd voordat Verbruggen zijn hand er tegenaan kreeg. De scheidsrechter keek op zijn horloge en zag dat de doellijntechnologie een doelpunt had toegekend.

Zo verliest Nederland nipt van gastland Duitsland en heeft het nog een lange weg te gaan richting het EK. Toch kan het hoop putten uit het eerste kwartier na rust, maar het positiespel liet over het geheel nog te wensen over.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Als de scheidsrechter een teken krijgt op zijn horloge dat bal over de lijn is, houdt toch elke discussie op! De keeper mag de bal pakken Rudolf H. Zonder dat het hands is, dat begrijp jij toch zelfs

Rudolf21
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

De discussie ging om een vermeende handsbal.. je moet niet zomaar je grote mond opentrekken als je niet weet waar t over gaat.

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Koeman een slechte verliezer . Beelden wijzen uit dat er niet veel gebeurd bij de corner. En de bal is er gewoon over dus ja

Mike
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Verbruggen goed. Malen, de Ligt, Ake redelijk. Van Dijk ok. Veerman begon goed maar zakte ver weg. Schouten was onzichtbaar. Reinders was knap beroerd, Depay ook. Dumpfries was net zo slecht als Blind. Niemand die boven zichzelf uitkwam en velen die beroerd waren. Terechte uitslag.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat middenveld was echt genieten . Ik ben benieuwd of ze nu veerman,reijnders en schouten net zo aanpakken als wieffer . Het is dat we goeie verdedigers hebben anders waren deze wedstrijden echt een ramp geworden . Wat ik al eerder zei achterin keuze zat centraal en top . ,middenveld middelmaat ,voorin ook middelmaat . Koeman versterkt oranje achterin ,maar misschien eens het middenveld versterken . Oja ik denk dat nu iemand ineens verbruggen fan is .

Rudolf21
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Veerman is leuk in de eredivisie. Tegen de grote jongens leg ie t af. Was een ideale wedstrijd geweest voor Wieffer, gemiste kans. Mathijs de Ligt is echt een schande vooral als je weet dat ie z’n debuut mocht maken na 3 wedstrijden eredivisie en als je nu Beelen wekelijks ziet spelen + CL en Europa League. Die heeft alles in zich om veel beter te worden.

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Rudolf veerman heeft gescoord dus geweldig je weet hoe dat gaat . Fout van duitsland,eigenlijk gewoon zwak ingeschoten, en dankzij rudiger ,is ter stegen verrast . Al denk ik dat een keeper van dat formaat hem toch moet hebben . Verder laat beelen maar fff in rotterdam . De ligt is okay . Al zou ik persoonlijk met 4 achter gaan spelen . Steeds dat gewissel bevorderd het spel niet

Laurens1
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Rudolf H, prominent aanwezig om zijn dommigheid te illustreren. Goed bezig

Voetbalfreak
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik snap het niet helemaal. Kan iemand helpen? Hoe werkt de chip in een ronde bal? Zit die precies in het midden of tegen het leer of tegen de binnenbal? Kortom: is dit wel op de cm nauwkeurig? Zo wordt het hier wel gebruikt. Precies in het midden lijkt me al moeilijk te realiseren en tegen de kant weet je ook niet precies hoe de bal echt over de lijn is. Toch? Ik wil de technologie best geloven maar dan wil ik hem ook begrijpen. Mijn ogen zeggen toch wat anders (en ik kijk niet door een oranje bril 😉).

Mike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volgens mij.. zitten er meerdere chips tussen de buitenzijde en de blaas waardoor een 3d beeld gevormd kan worden van de bal. 500 ker per sec worden gegevens gedeeld en op basis van een magnetische veld kan dan worden aangetoond of de bal de lijn is gepasseerd. Dit systeem is erg goed getest en had volgens mij een 100%. Beter dan de hawkeye.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen