John van 't Schip gooit roer om en verrast Ajax-supporters compleet met opstelling

17 maart 2024, 15:33
Foto: © Imago

Ajax-trainer John van 't Schip heeft zijn opstelling voor het uitduel tegen Sparta Rotterdam bekendgemaakt. De coach van de Amsterdammers voert een paar opvallende wijzigingen door, want onder meer Anton Gaaei en Mika Godts beginnen in de basis van Ajax. Josip Sutalo is niet fit genoeg om te beginnen, terwijl Steven Bergwijn weer tot de selectie behoort.

De basisplaats voor Godts in het uitduel tegen Sparta Rotterdam is opvallend te noemen. De Belgische buitenspeler mocht dit seizoen wel eens invallen voor de Amsterdammers, maar dat stopte abrupt nadat hij in december een blessure opliep. Inmiddels heeft het achttienjarige talent weer minuten gemaakt in Jong Ajax en is hij volgens Van 't Schip klaar om zich vanaf de aftrap te laten zien bij Ajax 1. 

Artikel gaat verder onder video

Verder valt op dat Ahmetcan Kaplan fit genoeg is om te starten, maar Sutalo niet. Het lijkt erop dat Ajax met Jordan Henderson of Sivert Mannsverk als centrale verdediger gaat spelen tegen Sparta, terwijl Gaaei als rechtsachter zal starten. Hato lijkt door de afwezigheid van Borne Sosa vermoedelijk als linksback aan de aftrap te verschijnen.

Goed nieuws voor de nummer vijf van de Eredivisie is dat Bergwijn terugkeert in de wedstrijdselectie. De aanvaller was lange tijd afwezig wegens een vervelende blessure, maar kan zondag invallen tegen tegen Sparta Rotterdam.
 

Opstelling Ajax: Ramaj; Gaaei, Henderson, Kaplan, Hato, Mannsverk; Van den Boomen, Taylor, Hlynsson, Brobbey, Godts


Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

RSLD221
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ik ben echt COMPLEET verrast. Echt net 45 minuten op de grond gelegen van deze verrassing. Opnieuw onder de indruk van de misleidende titels op deze site, alleen maar om als clickbait te dienen.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zelf weet ik het ook niet meer. Een goede structuur lijkt niet aanwezig!!!

Vito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja kan en mag ook. De directe concurrenten van Ajax: NEC en Eagles hebben verloren. De strijd om plek #5 is nog open.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het was weer een slechte eerste helft waardoor het een zéér moeilijke wedstrijd is. Mocht de wedstrijden van Man.United op een nederlaag komen dan staat de buitendeur voor ten Hag wagenwijd open !!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen