Perez oppert verrassende naam als nieuwe Ajax-trainer: 'Een soort tweede Arne Slot'

21 maart 2024, 08:25
Foto: © ESPN

John van ’t Schip staat nog wel even aan het roer bij Ajax, maar de discussie over de invulling van het hoofdtrainerschap in Amsterdam is al weken in volle gang. De ene na de andere naam komt voorbij en nu heeft ook Kenneth Perez een in zijn ogen ideale kandidaat in gedachten: Dick Schreuder, het broertje van de nog vorig jaar door Ajax ontslagen Alfred Schreuder.

De Amsterdammers begonnen het huidige seizoen nog met Maurice Steijn op de bank, maar na een aantal dramatische maanden vertrok hij alweer uit de hoofdstad. Van ’t Schip werd aangesteld als interim-hoofdtrainer en loodste Ajax van de laatste naar de vijfde plaats in de Eredivisie. Ajax leek de plaatsen die recht geven op Europees voetbal weer nadrukkelijk in het vizier te krijgen, maar inmiddels lijkt de vijfde plaats het hoogst haalbare. Hoewel er nog geen duidelijkheid bestaat over wat Van ’t Schip precies gaat doen na dit seizoen, lijkt hij in elk geval niet door te gaan als hoofdtrainer.

Artikel gaat verder onder video

Wie zijn vervanger moet worden? Perez denkt dat Schreuder een goede kandidaat is voor het hoofdtrainerschap bij Ajax. Schreuder degradeerde in 2022 weliswaar met PEC Zwolle naar de Keuken Kampioen Divisie, maar bracht die club een jaar later met zeer attractief voetbal weer terug naar de Eredivisie. De oefenmeester verbaasde vriend en vijand door PEC Zwolle na een succesvol seizoen te verlaten voor het Spaanse Castellón, dat uitkomt op het derde niveau. Maar óók die club laat hij goed voetballen én presteren. Je zit nog wel even met deze selectie in je maag gesplitst. Het is lastig om van spelers met een lang contract af te komen. Daarom heb je echt een bijzondere trainer nodig die wat van deze selectie kan maken, vertelt Perez in gesprek met Voetbal International.

En Schreuder, die in het verleden ook werkzaam was bij onder meer TSG Hoffenheim en Vitesse, is wat Perez betreft een ‘bijzondere’ trainer. Een soort tweede Arne Slot. Ik denk dat die bestaat: Dick Schreuder. Bij PEC Zwolle heeft hij veel veranderd en spelers aanmerkelijk beter gemaakt. Thomas Beelen is daar een voorbeeld van, stelt de Deense analist. Beelen brak vorig seizoen door bij PEC Zwolle en bekroonde zijn ontwikkeling afgelopen zomer met een overstap naar Feyenoord, waar hij inmiddels veel indruk maakt. Dat is zijn (Schreuder, red.) verdienste geweest. Dan gaan mijn gedachten meteen weer terug naar Co Adriaanse. Die heeft ons als selectie ook individueel beter gemaakt en mooie trainers gegeven, aldus Perez.

Toen voormalig technisch directeur Sven Mislintat Steijn aanstelde als nieuwe hoofdtrainer van Ajax, was de kritiek onder meer dat de Hagenaar nog niet eerder voor de groep had gestaan bij een topclub. Hoewel bij Schreuder de naam van een grote club nog ontbreekt op zijn cv, is Perez ervan overtuigd dat hij zou kunnen slagen bij Ajax. Schreuder zou Ajax echt aankunnen, denk ik. Je moet soms ook wat durven als club. Natuurlijk gaan mensen hun wenkbrauwen optrekken, omdat het een trainer van Zwolle is en omdat hij nu op het derde niveau van Spanje werkt. Daarom zal je hem wel ongelofelijk veel rugdekking en macht moeten geven. Dat hij met gezag binnen kan komen bij zo’n groep, zegt Perez, die denkt dat de nieuwe algemeen directeur van Ajax dat wel in zich heeft. “Mijn gevoel zegt dat Alex Kroes een integer iemand is die voor zijn manschappen staat. Dus dat zie ik wel voor me, ja.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Alsjeblieft ook geen Dick Schreuder net als jonk Laat ajax nu een trainer aanstellen die alternatief neemt en niet loop te kloten de boel op de rit weer kan krijgt niet de zoveel keer een trainer wat afwachten is of dit of dat die heeft ajax na 4 trainers wel genoeg aan het roer gehad steeds de verkeerde nu de juiste trainer en assistent trainers ook vervangen

Jay Fanta
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Gut dat ze Mourinho niet noemen. Al die analisten die nooit op topniveau hebben gepresteerd weten altijd alles beter of het nu Perez betreft of een Kwakman ze proberen allemaal interessant te doen.

balletje rond
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

misschien iets voor KingCrimson om trainer te worden bij zijn geliefde kluppie en de Boer als assistent want hij weet het toch allemaal zo goed met zijn grote bek altijd

Rudolf21
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Een 2e Arne Slot bestaat niet, misschien een slap aftreksel. Is ook wel het hoogst haalbare voor de Amsterdammers. Het is de realiteit.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Als je niks negatiefs kan vinden dan zeg je maar zoiets. Helaas voor jou is het grote onzin. Weet nog goed dat een speler genaamd Anthony als een dood vogeltje neer viel en daarna het veld op rende om weer te gaan liggen. Arne die maakte zich er niet druk om die zeurt niet hij heeft zulke dingen niet nodig. En als de verschillen klein zijn en er een blunder begaat door de scheidsrechter is t logisch dat je daar een zegje voor wil doen. Belangen zijn groot. Niet bij een 4-0 verlies nog over een scheidsrechter beginnen dan ben je pas een hele kleine.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ik zeik niet af. Vertel gewoon hoe het is, jij komt met onzin. Foei.

Bei-uns-ist-alles-besser
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

In een ander topic opperde ik Julian Nagelsmann. Na het EK is hij vrij. Met hem krijg je in ieder geval weer aanvallend voetbal.

Goku
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Misschien is het niet zo gek om een "onbekende" trainer te nemen . Een trainer die bekend is of prijzen heeft gepakt dan ligt de verwachtingen ook meteen een stuk hoger

KROTJE
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Beste jongens en meisjes, niet zo over opwinden, het is (zo-)maar een opmerking van Perez en die is niet waardevast. Het is ook een mediatruc van de bekende Thijs Meijaard en jullie trappen er in. Het is alleen aan Ajax voorbehouden wie de nieuwe trainer van Ajax gaat worden en niemand weet hoe goed hij Ajax kwalitatief verbetert of vermindert. Wel moet ik zeggen dat ik van de namen die voorbijkomen niet helemaal vrolijk van word. Wat Goku hier oppert is realistischer, niet zo gek. In Duitsland, Spanje, Italië en Zuid-Amerika, USA zijn zat van die onbekende trainers, die waarschijnlijk meer beter voetbaloverzicht hebben dan die van onze Inner Circle met hun bekende saaie Nederlandse School voetbal. Kijk naar de PL, meer passie, inzet, drive, snelheid, spanning, voor de toeschouwers topamusement en voetbalplezier.

CG
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Gelukkige houd ik me niet gericht op de reacties van Perez . Ik wacht wel af op het echte nieuws. Aan speculeren hebben we vooraf al niets!!!

KROTJE
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Je hebt gelijk CG, maar dit soort inhoudelijk vrijblijvende uitspraken en publicaties hier op FCUdate is koren op de molen van mentaal gevoelige Ajaxhaters die hun kans waar nemen dan te keer gaan en krijg je een -onnodige- verbale polarisatie dat ook van kwaad tot erger wordt. Vroeg of laat zullen de rollen omgedraaid zijn en dan zal dit zich in omgekeerde richting voortzetten, fijn hè zo'n vooruitzicht ?

Waarom19
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Het maakt echt niet uit welke trainer het wordt. Ajax heeft gewoon een trainer nodig die het eindeloze tikkie terug en tikkie breed voetbal op eigen helft eens voor goed en altijd omzet in flitsend aanvallend voetbal. Jarenlang zie ik spelers onnodig terugspelen. De laatst tien trainers bij Ajax hebben het laten gebeuren. Niet effectief , niet attractief en niet om aan te gluren. Ik zou Ajax wel kampioen kunnen maken.

KROTJE
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Waarom19, dat tikkie breed haat(te) ik ook, terugdenkend aan Blind en Veltman en nu weer met Hato. Het zijn de trainers die het zogenaamde Ajaxvoetbal willen spelen en de backs die opdracht gaven en geven. Maar voor de goede orde, welke trainer is volgens jou diegene voor die laatste 10 trainers dan ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen