Kian Fitz-Jim geeft eerlijke mening over terugkeer naar (Jong) Ajax

16 maart 2024, 12:55
Foto: © ESPN

Kian Fitz-Jim heeft het mentaal lastig om in Jong Ajax te spelen, zo vertelt de middenvelder tegenover Ajax Life. Fitz-Jim werd in het begin van het seizoen door de Amsterdammers verhuurd aan Excelsior, maar moest in de winterstop plots terugkeren naar zijn werkgever.

Ajax haalde Fitz-Jim terug op het moment dat de club krap zat op het middenveld. Onder meer Branco van den Boomen, Silvano Vos en Sivert Mannsverk waren geblesseerd, terwijl Jordan Henderson nog speler van Al-Ettifaq was. Fitz-Jim zag al deze spelers weer aansluiten bij de hoofdmacht en speelde zelf nog geen minuut.

Artikel gaat verder onder video

De middenvelder krijgt daarentegen wel speeltijd bij de beloftenploeg in de Keuken Kampioen Divisie. Hij is het hier zelf echter niet mee eens. “Ik vind het mentaal best lastig om bij Jong Ajax te spelen. Om te kijken hoe ik mezelf het beste kan motiveren en nog het beste uit dit seizoen kan halen, hoewel ik niet speel en de kans klein is dat ik nog ga spelen in het eerste elftal”, zegt Fitz-Jim, die contact zocht met een mental coach.

“Als ik heel eerlijk ben, vind ik dat ik het niveau van Jong Ajax al een jaar ben ontgroeid. In de fase waarin ik nu zit, is het belangrijkste dat ik plezier uit het voetbal haal en het leuk blijf vinden. Ik probeer het zo leuk mogelijk voor mezelf te houden”, sluit hij af.

Snap jij waarom Fitz-Jim is teruggehaald?

Laden...
502 stemmen

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Je kan altijd de club verlaten, contract is maar een papiertje met een handtekening, heb ik me laten vertellen uit betrouwbare bron uit de Ajax supportersgroep...

Ajeto!
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Ik dacht altijd dat het vrij bindend was maar er schijnen personen te zijn die het beter weten

SJ24
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ik ben ook wel klaar met de vriendjes politiek van Ajax. Als je Kenneth Taylor al 2 jaar zo slecht ziet spelen, en toch krijg je geen minuten, zou ik ook weg gaan.

Laurens1
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Geen aanwinst deze boy, 13 in dozijn speler

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Prima middenvelder, maar je moet hem wel een reële kans geven.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen