'Santiago Giménez op pole position om man van 130 miljoen euro op te volgen'

19 maart 2024, 16:02
Foto: © Imago

Feyenoord-spits Santiago Giménez staat volgens het gerenommeerde La Gazzetta dello Sport nadrukkelijk in de belangstelling van Napoli. De regerend kampioen van Italië zou in de Mexicaanse aanvalsleider van de Rotterdammers de ideale opvolger zien van Victor Osimhen, die voor een bedrag tussen de 120 en 130 miljoen euro zou mogen vertrekken uit Zuid-Italië.

De 25-jarige Osimhen is bezig aan zijn vierde seizoen in dienst van Napoli en had vorig seizoen een groot aandeel in het binnenslepen van de derde landstitel in de clubgeschiedenis. De Nigeriaan, die in de zomer van 2020 voor ruim 75 miljoen euro werd overgenomen van het Franse Lille OSC, scoorde in 32 competitieduels liefst 26 keer. Dit seizoen, waarin Napoli met een voorlopige zevende plaats bij lange na niet in de buurt van titelprolongatie komt, staat de teller op elf treffers in 17 duels, mede veroorzaakt door blessures en deelname aan de Afrika Cup.

Artikel gaat verder onder video

De roze sportkrant twijfelt er niet aan dat Osimhen aan zijn laatste maanden in Napolitaanse dienst bezig is: "Hij is voorbestemd om afscheid te nemen voor een bedrag van 120 tot 130 miljoen euro", leest het. De andere twee spitsen in de selectie, Giovanni Simeone en Giacomo Raspadori, zouden bovendien mogelijk óók gaan vertrekken, waardoor Napoli dringend behoefte heeft aan vers bloed in de voorhoede. In de persoon van Giménez, die volgens La Gazzetta op pole position staat, zou de club dat hebben gevonden. "Hij is jong, heeft nog enorme ruimte om zich te verbeteren én een speciaal gevoel voor doelpunten: het perfecte profiel voor Aurelio De Laurentiis", verwijst de krant naar de excentrieke voorzitter van Napoli.

De spitspositie van Napoli werd de afgelopen vijftien jaar bekleed door een aantal grote namen, waaronder Edinson Cavani, Gonzalo Higuaín en tegenwoordig dus Osimhen. De krant noemt de keuze voor een nieuwe aanvalsleider dan ook 'misschien zelfs wel belangrijker dan die van de trainer', en schrijft: "Om deze reden richt Napoli zich op de beste profielen die rondgaan." Het prijskaartje dat Feyenoord om de nek van de spits, die nog vastligt tot medio 2027, zou 50 miljoen euro bedragen, 'maar die schrikt niet af', zo leest het. "Napoli zou een luxe podium kunnen zijn voor een speler die in staat is om 47 keer te scoren in 80 wedstrijden in minder dan twee seizoenen bij Feyenoord, die al gewend is aan het Europese voetballer én idealiter klaar is om een belangrijke speler te worden voor de club."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rudolf21
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

De 2 goals in de CL tegen Lazio gaan zich uit betalen. 40-50 miljoen gaat ie weg vervanger Ueda staat al klaar.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Dat waren ook de bedragen die ze bij Kokcu riepen. Het zal gerust een mooi bedrag worden en het is ze gegund hoor maar ik denk niet dat het zo hoog gaat worden

Rudolf21
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Verschil met kokcu is dat Gimenez het ook heeft laten zien in de CL met 2 goals tegen Lazio. En een spits is altijd meer waard.

Goku
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Weet niet als die naar Italië moet gaan, daar zijn ze verdedigend in gesteld, dus weinig ruimte. Vindt hem (nog) niet goed in de kleinere ruimtes. Voor Feyenoord is het wel kassa 😀

Rudolf21
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Heeft bewezen dat ie kan scoren tegen Lazio en AS Roma dat zien de scouts. Wat hij verder doet tegen de lamme en blinde die de bus parkeren doet er verder weinig toe. En trouwens 21 goals in de competitie is ook niet verkeerd nu al.

Laurens1
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Dergelijke verhalen circuleren altijd richting einde competitie! Belangrijk om onderscheid te maken tussen interesse en werkelijk kopen. Laatste wedstrijden laat hij niet veel zien. In Italië kopen ze je niet omdat je ooit een paar aardige wedstrijden gespeeld hebt. Gun het Feyenoord van harte dat ze spelers voor een mooie prijs verkopen, echter eerst maar eens zien of het zo ver komt!

Ajo51
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Zoals KJ roept....Raakt geen knikker. Is niks word niks.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Gimenez is pas 21 dus nog jong jonger dan bijvoorbeeld Pavlidis. Daar kijken clubs ook naar. Zodat hij eventueel later nog doorverkocht kan worden.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Het is duidelijk dat PSV en Feyenoord enorm gaan cashen deze zomer. Er komt een belangrijke zomer aan voor deze 2 clubs. Voor PSV als ze wat wil betekenen in de CL en meedoen met clubs als Dortmund moeten ze doorselecteren. En voor Feyenoord als ze weer in de prijzen willen gaan vallen ook om door te selecteren en hopen dat ze boven zichzelf uit stijgen voor een mooi seizoen in de CL. Een 2e plek moet er wel inzitten die ook weer recht geeft op rechtstreekse CL deelname.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

100 miljoen is overdreven, 20 miljoen ook zal er tussen in zitten 40-60 miljoen. Wat ik al eerder zei Gimenez heeft t ook bewezen in de CL. Kokcu heeft zeker niet gefaald bij Benfica. Als PSV’er kan je ook herinneren dat Schmidt ook een Gakpo wisselde of passeerde. Zegt niks over kokcu verder. En een Stefan de vrij en Wijnaldum hebben wel gepresteerd in Europa zijn spelers dan van Feyenoord wel ineens 100 miljoen waard ?

gtsb
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Rudolf psv gaat niks cashen . De spelers die wat waard zijn zijn niet van psv. Alleen bakayoko

Kramer
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Napoli is een mooie club, denk dat hij daar best zou passen. 50 miljoen verwacht ik niet, eerder 35/40 miljoen.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

we gaan het zien einde dit seizoen als hij nog een paar erin gepompt heeft . Welke club komt en voor welk bedrag. Ik ga ervan uit dat het bedrag minimaal 35 gaat zijn met bonussen en doorverkoop clausule .

Rudolf21
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Brobbey is nog geen eens een zak aardappelen waard.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ik en iedereen hier behalve kringspier nemen jou niet serieus. Je praat altijd domme onzin je hebt absoluut geen verstand van voetbal . Alleen maar dom stoken omdat je aandacht zoekt.

gtsb
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Jurgen kwik kwek en kwak ( kc,,krotje,bean) neemt niemand serieus . Spannen zelf samen . Hoe laag kun je zinken om je dagbesteding te redden

jurgen😎
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

@gtsb vlg seizoen komt er WEER 30 miljoen bij dan de verkoop van 3 spelers minimaal dan gaan kringspier en Bean helemaaaaaaal janken

Rudolf21
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Het leuke is dat mensen allemaal in de waan willen blijven dat Gimenez geen 40 50 miljoen waard is. Maar uiteindelijk gaat ie echt voor zo’n bedrag weg.

Bean2
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Het grappigste dat ik ooit op het internet heb gelezen, is de blinde haat richting Feyenoord van Bean :) Daar vermaak ik mij ontzettend goed mee.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ja en erg onrealistisch een brobbey vergelijken met Gimenez. Dat is gewoon jaloezie

Laurens1
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Vlak Rudolf H. niet uit, zijn haat richting Ajax is psychologen voer, waarbij acute hulp geen sinecure zal zijn!

Hops
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Precies die die excuses Bean daar blijft je om lachen kun zien dat hij nergens verstand van heeft

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Wat zijn die Feyenoord haters toch druk met onze mooie club. Zo zie je maar dat er geen grotere club is als Feyenoord. Iedereen heeft het erover. Ze staan ermee op en gaan er mee naar bed de haters.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

En het wordt alleen maar erger aankomend seizoen wanneer er WEER veel verdiend wordt en we WEER voor de prijzen gaan. Hatertjes ach ja ik moet er elke keer om lachen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen