Ongelooflijk: Jan Vertonghen krijgt penalty, maar vraagt scheids beslissing terug te draaien

9 maart 2024, 22:59   Bijgewerkt: 10 maart 2024, 08:43
Foto: © Eleven

Jan Vertonghen heeft zaterdagavond een opvallende actie verricht. De verdediger van Anderlecht kreeg in de uitwedstrijd tegen RWD Molenbeek na een halfuur voetballen een strafschop, maar tekende vervolgens nota bene zelf protest aan tegen die beslissing van scheidsrechter Nicolas Laforge. Die wilde daar echter niets van weten.

Vertonghen kwam in de 28ste minuut van de wedstrijd in de zestien van Molenbeek ten val na een duel met tegenstander David Sousa. De voormalig speler van onder meer Ajax stond meteen op, maar Laforge floot toch voor een strafschop.

Artikel gaat verder onder video

Vertonghen protesteerde vervolgens tegen de beslissing van de scheidsrechter, maar die bleef bij zijn beslissing. Kasper Dolberg ging vervolgens achter de bal staan en maakte geen fout. Het betekende de 0-3, nadat Anderlecht in de openingsfase via Vertonghen en Anders Dreyer al tweemaal had toegeslagen. Daarna werd er niet meer gescoord.

Voor de camera van Eleven licht Vertonghen zijn reactie toe. "Het was een beetje ingewikkeld. Iemand tikte mij heel licht aan van achteren, en daarna raakte hij ook de bal. Dus mijn reactie was dat ik het licht vond, en ik stond er zelf ook een beetje van te kijken", geeft hij aan. "Ik heb wel begrepen van de mensen die het gezien hebben dat hij mij wel echt raakte. Zo voelde het ook wel, maar ik denk dat het heel licht was."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Enerzijds: sportief om aan te geven dat er niks aan de hand is. Aan de andere kant: Als de scheidsrechter het niet terug wil draaien, wees dan echt sportief en schiet die penalty over de achterlijn.

Oud keeper
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Mee eens, jammer dat Dolberg dat niet heeft gedaan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen