Opvallende 'spelbreker' bij Dortmund - PSV: 'Hij is onze beste verdediger'

13 maart 2024, 21:48

Daniele Orsato, de scheidsrechter tijdens het duel tussen Borussia Dortmund en PSV, vertolkte een opvallende rol in de eerste helft van de Champions League-kraker. De Italiaanse leidsman, die weliswaar geen moeilijke arbitrale beslissingen moest maken, verhinderde in tien minuten liefst tweemaal het spel.

Mis hier niets van de wedstrijd tussen Dortmund en PSV!

Op X reageren voetballiefhebbers op de onhandige acties van Orsato, die dit seizoen al eens eerder de scheidsrechter was bij een wedstrijd van PSV in het miljardenbal. De Italiaan floot het duel tussen de Eindhovenaren en Sevilla, en vervulde in die partij een hoofdrol. Orsato gaf PSV destijds in de slotfase een penalty na licht contact tussen Sergio Ramos en Malik Tillman.

PSV had in de eerste helft de handen vol aan Borussia Dortmund. De Eindhovenaren werden bij vlagen overlopen door de Duitsers en kijken na 45 minuten voetbal tegen een 1-0 achterstand aan. Jadon Sancho opende al vroeg de score.