Oranje-speler hard aangepakt om zwak spel: ‘Bij een grote club gaat hij niet veel spelen’

22 maart 2024, 21:17
Foto: © NOS

Mats Wieffer heeft in de openingsfase van het oefenduel van het Nederlands elftal met Schotland nog maar weinig indruk gemaakt. Onder anderen oud-prof Willie Overtoom is kritisch op de middenvelder van Feyenoord.

Wieffer kan vanavond enigszins verrassend rekenen op een basisplaats. De Feyenoorder vormt het middenveld van Oranje samen met Georginio Wijnaldum en Tijjani Reijnders, maar wist in de eerste twintig minuten nog niet te overtuigen.

Artikel gaat verder onder video

Onder andere Overtoom, oud-speler van onder meer AZ en Heracles Almelo, uit op X zijn twijfels over de capaciteiten van Wieffer. “Wieffer, prima speler voor en bij Feyenoord maar ik zie (nog) niet wat iedereen in hem ziet. Moet de juiste keuze gaan maken want bij een grote club gaat hij denk ik niet veel spelen”, schrijft Overtoom, die van mening is dat 'de tijd van het uitproberen nu wel voorbij is' voor bondscoach Ronald Koeman.
 
Ook commentator Arman Avsaroglu van de NOS was in de openingsfase kritisch op het spel van Wieffer. Zo constateerde Avsaroglu in de dertiende minuut dat de middenvelder ‘het moeilijk heeft in de openingsfase’, nadat hij zich bijna verslikte in de jagende Ryan Christie. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Arman is zelf slecht . Haalt er een speler uit en die zeikt hij af . 1 voorbeeld : geertruida maakt een overtreding ,het spel gaat verder ,en wieffer maakt een perfecte sliding op de bal . En wie is de lul juist wieffer !

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Doet pijn he.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Mogen we blij zij dat brobbey de botser niet meedoet die heeft hier helemaal niks te zoeken. Wieffer komt er wel. Gaat een leuke transfer maken deze zomer komt helemaal goed. gekocht voor 1 miljoen. Het kan duurder als je kijkt naar de godenzonen. Daar krijgen ze 7 miljoen per jaar.

FCJel
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Mooi staaltje scorebord analyse, hebjehemweer 👍🏼

FCJel
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Dit is het bewijs van een gebrek aan ja, als je niet ziet waarom hij in oranje speelt.

Laurens1
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Knulletje heeft best potentie, jammer dat het er nog niet uitkomt!

KROTJE
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Mats Wieffer moet in bescherming worden genomen, hij mist ervaring op hoog niveau en dat kan hij die alleen in andere grotere competities opdoen (kijk naar Reijnders, Schouten, Van de Ven, Gravenbergh, Simons), maar dat zegt niet veel, omdat ik elk weekend in de PL veel betere spelers dan Wieffer op de bank zie zitten. Men kan in de bekrompenheid van ons landje denken dat Wieffer een topspeler is, maar hij moet het nog laten zien, een Kroos, een Modric zal hij niet worden een Frenkie ook niet. Toch zie ik in Wieffer, kracht, intensiteit, drive om te winnen, inzet, doorzettingsvermogen en nog wel genoeg potentie om een leuke carrière in het buitenland te kunnen maken. Hij is nog jong, heeft goede lengte en snelheid en redelijke techniek, hij is een verbinder in zijn spel, gisteravond onrustig en nerveus. Ik vind niet dat hij in de pers afgemaakt moet worden, Wieffer moet nog een kans krijgen, hij is een Nederlandse voetballer. Misschien komen er in de zomer 'grotere' clubs voor hem.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen