PSV slaat aanval van Feyenoord af en behoudt ongeslagen status

3 maart 2024, 16:28
Foto: © Imago

PSV en Feyenoord hebben elkaar op een 2-2 gelijkspel gehouden in het Philips Stadion. De wedstrijd begon goed voor de Eindhovenaren met een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Malik Tillman. Voor rust maakten de Rotterdammers er 1-1 van door Yankuba Minteh en na rust werd het zelfs 1-2 door Santiago Giménez. Invaller Guus Til kon de 2-2 binnenwerken en daar bleef het bij. Door dit gelijkspel blijft het gat tussen beide ploegen tien punten.

Na drie eerdere ontmoetingen dit seizoen in De Kuip was het dan nu de beurt aan het Philips Stadion voor de topper tussen de nummer één en twee van de Eredivisie dit seizoen. In die eerdere ontmoetingen won PSV tweemaal (0-1 in de Johan Cruijff Schaal en 1-2 in de Eredivisie) en Feyenoord eenmaal (1-0 in de achtste finale van de KNVB Beker). De Eindhovenaren staan op dit moment met tien punten voorsprong op de Rotterdammers en kunnen bij een overwinning de platte kar al bijna gaan klaarmaken. Als de ploeg van Arne Slot wint, wordt het gat zeven punten en is er nog kans voor de club uit de havenstad.

Artikel gaat verder onder video

In de eerste helft was het ook goed te zien dat de nummer één en twee aan het werk waren in Eindhoven. Al na drie minuten konden de thuissupporter al juichen, want Tillman maakte de openingstreffer voor PSV. De Amerikaan maakte een panna bij Dávid Hancko en kon zo op Timon Wellenreuther aflopen en de bal in de linkeronderhoek binnenschieten. Niet alleen de verdediger van Feyenoord zag er niet lekker uit, maar ook Olivier Boscagli van de Eindhovenaren was nog niet helemaal scherp vandaag. Uit een uittrap van de Duitse doelman verkeek de Fransman zich en kon Santiago Giménez alleen op Walter Benítez, maar de Argentijn kon de poging keren.

Niet veel later ging de Boscagli nog een keer in de fout en ditmaal was het fataal voor PSV. De verdediger draaide wat met de bal en Minteh rook bloed en pakte de bal af van de Fransman. De Gambiaanse aanvaller kapte daarna Benítez uit en kon de bal voor een leeg doel binnenwerk en de gelijkmaker aantekenen. Dit liet de ploeg van Peter Bosz niet zomaar gebeuren, want zijn team bleef kansen creëren en raakte zelfs twee keer de paal. Eerst schoot Thomas Beelen de bal bijna ongelukkig in eigen doel en daarna schoot Tillman via de vingertoppen van Wellenreuther op de paal. Door deze cruciale redding bleef het voor rust nog 1-1.

Waar in de eerste helft PSV de grootste en meeste kansen had, was dat na rust heel anders. Lutsharel Geertruida kreeg al snel een kans om de 1-2 te maken en ook Giménez kreeg die mogelijkheid. Goed keeperswerk van Benítez voorkwam een voorsprong van Feyenoord. Later was de doelman toch kansloos bij de 1-2 van de Mexicaanse spits. Uit een voorzet van Geertruida kon de topscorer van de Rotterdammers voor een leeg doel binnenwerken. Na een lange doelpuntendroogte in de Eredivisie was het dan eindelijk raak.

Om een doelpunt te forceren bracht Peter Bosz Til in  de ploeg voor André Ramalho. Dat werkte ook erg goed, want in de 71ste minuut maakte de invaller de 2-2 na een goede pass van Luuk de Jong. De middenvelder schoot de bal uit de lucht koelbloedig in de linkeronderhoek achter Wellenreuther. Daarna kwamen er niet echt grote kansen meer voor beide ploegen en bleef het 2-2 in Eindhoven. Over de hele wedstrijd gezien een terechte uitslag.

Door dit gelijkspel blijft het verschil tussen PSV en Feyenoord tien punten en lijken de Rotterdammers geen rol meer te spelen in het kampioenschap. Het team van Arne Slot kan zich gaan focussen op de bekerfinale en het team van Peter Bosz kan gaan toewerken naar een kampioenschap.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Hele leuke wedstrijd, en 1 van de hele weinige waarbij geen enkele uitslag onterecht zou zijn. Had psv gewonnen dan was het niet onverdiend, had feyenoord gewonnen dan was dat ook niet onterecht, en ook met dit gelijke spel zou niemand mogen klagen. Nu wachten we even de echte expert af (mr bean)

larsson
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Helemaal mee eens. Was leuke wedstrijd om te kijken. Veel slordigheden wel maar verder super leuke pot om te kijken. Verdiende uitslag denk ik.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Mooi beschreven! Zulke wedstrijden waarin veel gebeurd en het alle kanten op kan zijn prachtig!

jurgen😎
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

jaaa heb echt genoten ook over de arbitrage kan je niet veel zeggen alles ging best goed. 2 echte topclubs die voor voetbal kozen en vol de aanval ingingen.

Kramer
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Was een boeiende wedstrijd om te zien.

Mike
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Wel duidelijk dat de dit de nummer 1 en 2 van de competitie waren. Heerlijk fanatisme en energie in de wedstrijd. En ben het wel eens, terechte uitslag. Alhoewel ik liever had dat de lampekappen eens minder efficient waren en de tweede niet hadden gemaakt.

haike
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

leuke wedstrijd om te zien! terechte uitslag alhoewel ik op een goal van Feyenoord had gehoopt1-3! maar gelijk spel terecht! PSV zo ongeveer de terechte kampioen! maar zoals iemand eerder schreef geen ouderwetse 10-0. nou trein naar Rotterdam terug!

QuarlonK
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Reclame voor voetbal dit. Jammer dat de spanning in de eredivisie niet een klein beetje is terug gebracht maar terechte uitslag

Goku
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Mooie gelijk opgaande wedstrijd, terechte uitslag. PSV gewoon kampioen als ze niets gek gaan doen

gtsb
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Terechte uitslag. Feyenoord op hun tandvlees tegen een uitgerust psv.. Ben ik trots op de ploeg Qua doelkansen uiteindelijk redelijk gelijk .. Al vond ik de kansen van feyenoord toch groter . De verwachten scorings goals waren hoger ook. Interviews van slot en bosz gaven maar weer aan dat slot beter met situaties omgaat dan bosz. Maar goed bosz staat bovenaan en alles wordt maar aangenomen

Swiebertje
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

PSV zou Feyenoord wel even oprollen. Nou dat hebben we gezien. Feyenoord toonde lef. Je zou zeggen dat Feyenoord gezien hun zware programma het niet zou kunnen bijbenen. Niets van dat. PSV kwam goed weg.

Mijnmening.
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Als Feyenoorder had ik natuurlijk op een overwinning gehoopt maar we mochten blij zijn dat feyenoord na twintig minuten al niet met 2 of 3 nul achter stond. Ze hebben zich nadien goed hersteld. Maar psv draait echt een super seizoen. Al 40 wedstrijden ongeslagen is toch wel enorm knap. Wie de terechte landskampioen wordt en ook verdiend lijkt mij toch klip en klaar.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen