Uiterst zorgwekkende details over Ajax gedeeld: 'Spelers klagen, zitten meer thuis dan op het veld!'

1 maart 2024, 08:24   Bijgewerkt: 1 maart 2024, 13:39
Foto: © Imago

Spelers van Ajax klagen dat er onder leiding van John van 't Schip weinig groepstrainingen plaatsvinden, zo weet het voormalig X-account Hamstelaar te melden. Jaren geleden maakte Hamstelaar, wiens echte naam onbekend is, naam in de transferwindows door transfernieuws over de Amsterdammers naar buiten te brengen. Nu deelt hij details over de trainingen.

Op sociale media werd geschreven dat Ajax afgelopen week na de kansloze nederlaag bij AZ drie dagen vrij is geweest. Het X-account Hamstelaar, tegenwoordig KlerryHunstra en nog steeds goed ingevoerd rondom Ajax, meldt dat deze geruchten kloppen: "Ze zitten meer thuis dan op het veld. Lekker 2 dagen trainen en 3 dagen vrij. Vrijwilligerswerk in Amsterdam", is de conclusie van hem.

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: Ajax-spelers zijn keihard over beslissing van John van 't Schip: 'Heeft niets meer met topsport te maken'

Het account bevestigt vervolgens in een nieuw bericht dat de geruchten de waarheid zijn: "Het klopt als een bus. Spelers klagen dat er weinig groepstrainingen zijn", weet hij. "Morgen zullen er gelukkig een groot aantal op eigen gelegenheid op de club komen. Maar het is een feit dat na een verlies tegen AZ de spelers gewoon twee dagen niet op de club hoefden te komen", valt er te lezen.

Dat er vrije dagen bestaan in het voetbal is niet gek, maar op de supporters van de Amsterdammers komt het gek over omdat trainer John van 't Schip er een nieuw systeem in wil slijpen bij Ajax. Tegen AZ begon de coach een week geleden met vijf verdedigers, waar hij op dat moment maar één keer op getraind had.

Inmiddels is de informatie bevestigd door ESPN.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Dit kan toch niet Snap niet dat de raad niet ingrijpt Schandalig dat ze zo bij ajax aan het werk zijn Hebben ze vakantie daar Te zot voor woorden niet alleen v schip weg daar ook de Hooge heren Praag v gaal raad oprotten ik snap nu dat ajax zoveel verliest ik ben ajax supporters maar hoop dat ajax nog verder weg zakt op de lijst

De stoker
Link gekopieerd!
  33
  + 1
avatar

Zo erg was Stijn dus niet

KROTJE
Link gekopieerd!
  11
  + 1
avatar

Steijn, Stoooker.

BENNINK24
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

nee, nog erger want dan stonden we op degradatie!!!

Bei-uns-ist-alles-besser
Link gekopieerd!
  29
  + 1
avatar

Ik zet vraagtekens bij de juistheid van het bericht. Schip is een professional, heeft zelf op het hoogste niveau gespeeld en weet heus wat daarvoor nodig is. Ik weiger om met de wolven mee te huilen.. Eerst feiten, geen x-verhaaltjes.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Dat had onder Maurice Steijn niet gebeurd. Maar goed die moest weg. Het gaat nu stukken beter.

Goku
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

Lijkt me een vreemd verhaal, denk dat het niet meer is dan een "roddel" die in de wereld wordt geslingerd

K. Daffie
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Als ze zo weinig trainen is het eigenlijk nog een prestatie wat er op het veld gebeurt.

BENNINK24
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Tja toch maar een oplossing, je moet ook helaas van deze trainer, af !!! Hij heeft ook niet de top kwaliteit van een goeie op zijn tijd dominante trainer te zijn en dit helpt Ajax alleen maar verder onderuit gaan , helaas aardige vent !!!

dilima1966
Link gekopieerd!
  15
  + 1
avatar

Van schip is overal waar hij werkzaam was vroegtijdig weg gestuurd

Vito
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Niets nieuws, Onder Schreuder waren ze niet fit genoeg bleek uit de test. Toen werd er meer getraind. Vind het juist wel goed van Schip, spelers 2 xtra vrije dagen geven om het hoofd leeg te maken en daarna voorbereiden op zondag Utrecht thuis. Zal niet makkelijk worden.

dilima1966
Link gekopieerd!
  15
  + 1
avatar

Zondag tegen Utrecht gaan ze ook niet winnen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen