Ajax hakt knoop door en geeft hoofdscout Kelvin de Lang promotie

13 april 2024, 09:20
Foto: © Imago

Ajax heeft Kelvin de Lang gepromoveerd tot technisch manager, meldt Voetbal International zaterdagochtend. De Lang begon in augustus als hoofd scouting in Amsterdam, maar zal komende zomer belangrijk zijn in alle transferzaken van Ajax.

Bij het ontslag van Sven Mislintat maakte De Lang al een promotie. Hij werd namelijk aangewezen als technisch aanspreekpunt. Daardoor was hij in de afgelopen transferwindow al belangrijk voor Ajax. Zo had hij een groot aandeel in het overnemen van Jordan Henderson en wist hij Georges Mikautadze te verhuren aan FC Metz. Daarnaast rondde hij de contractonderhandelingen met Jorrel Hato af en haalde hij Kian Fitz-Jim en Julian Rijkhoff terug naar de Johan Cruijff ArenA.

Artikel gaat verder onder video

Waar de zoektocht naar een nieuwe trainer niet de verantwoordelijkheid is van de technisch manager, zal De Lang zich vooral gaan buigen over het contact met spelers. Zo hoopt Ajax binnenkort het contract van Kristian Hlynsson te verlengen en wil de club ook voorkomen dat Devyne Rensch in 2025 transfervrij de club verlaat. Verder loopt het contract van Ar’Jany Martha deze zomer af en is het nog niet duidelijk of Ajax met hem verder wil.

In eerste instantie probeerde Ajax om de Duitse Christopher Vivell aan te nemen als directeur transfers. Deze gesprekken stonden onder leiding van de inmiddels geschorste algemeen directeur Alex Kroes. Na de schorsing zijn deze gesprekken stopgezet en heeft de Amsterdamse clubleiding gekozen voor De Lang als technisch manager.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Aad de Mos: 'Hij moet trainer van Ajax worden, helaas heeft hij één ding tegen zich'

Aad de Mos benoemt de ideale trainer voor Ajax. "Maar die jongen heeft één ding tegen, helaas."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Blackie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

zal wel kwaliteiten hebben en staat toch al op de loonlijst, mes snijdt aan twee kanten , hij promotie en ajax geld.

dilima1966
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ik denk zelf dat kelvin niet de juiste persoon is daar voor

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ik ben het met je eens ,al moeten we nog wachten tot het echt zo is . Het is ook niet slim om nu een td aan te stellen . Nu het zo onrustig is. Wat ik al eerder op deze site zei:begin aan de top ( eerst ad ,bestuur , dan td ,dan trainer ,dan technisch beleid . Want anders krijg je weer problemen . Verder vind ik het niet dat als je ziet wat hij 'gedaan' heeft ,dat zo geweldig is . Henderson is geen grote aanwinst gebleken ,maar kost ajax wel een hoop . Die mika deed het goed bij metz ,dus dat ze hem terug willen is geen wonder. Contracten verlengen met ajax jongens is niet zo knap . Misschien van hato een beetje ,maar ook hij is pas 17 ,en kan ook beter blijven Die jim moet je niet eens willen verlengen . En rijkhof terug ???. Geen slechte speler ,maar toch niet voor ajax . Het is wel allemaal heel mager om iemand een promotie te geven

Paulito
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Rensch transfervrij? Rensch is niet bepaald een Ajax voetballer waar je prijzen mee wint.

0laf
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Met Henderson binnenhalen heeft hij zijn sporen wel verdiend. Sinds hij er is, gast het een stuk beter. Contract voor het leven voor De Lang.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen