Beschermengel Ajax genoemd: 'Hij zorgde er mede voor dat ze niet met 10-0 van Feyenoord verloren'

8 april 2024, 18:07
Foto: © Imago

Volgens de heren van Kick-off had scheidsrechter Danny Makkelie medelijden met Ajax tijdens de Klassieker. Feyenoord won zondag in de eigen Kuip met 6-0 van de Amsterdamse ploeg, maar volgens de journalisten had de score groter uit kunnen vallen met een andere scheidsrechter.

Jeroen Kapteijns zag de leidsman van de Klassieker enkele opmerkelijke beslissingen nemen. “Ik heb de indruk dat Makkelie het ook een beetje zielig vond. Ik heb drie handsballen gezien en ik weet dat er veel discussie is over interpretatie van hands. Maar als het er drie zijn, is het toch wel opvallend dat ze alle drie worden weggewoven. Die ene was toch wel vrij overduidelijk."

Artikel gaat verder onder video

Mike Verweij merkt een wat twijfelachtige logica bij Kapteijns op. "Je moet niet aan optelsommen doen he, Jeroen. Zo van: de derde is dan wel een penalty." Kapteijns redeneert eerder vanuit statistisch perspectief. "Nee, nee, maar als er drie handsmomenten zijn en ze worden alle drie niet als zodanig beoordeeld, dan is dat toch statistisch gezien opvallend."

Valentijn Driessen is het met zijn collega eens. "Tijdens de wedstrijd had Makkelie inderdaad medelijden met Ajax, want alle hele kleine dingetjes waren allemaal in het voordeel van Ajax. Die heeft er aan meegeholpen dat het geen 10-0 is geworden." De blessuretijd voor rust bedroeg twee minuten, iets waar de heren zich ook over verbaasden. Volgens hen had er geen tijd toegevoegd hoeven worden. Tijdens die blessuretijd scoorde Feyenoord de 3-0. Verweij: "Het leek wel alsof hij het heel vervelend vond dat die 3-0 nog viel, want daarna floot hij echt alsof hij medelijden had."

Steven Bergwijn deelde tijdens de Klassieker bovendien een klap uit aan Feyenoorder Bart Nieuwkoop, die door de arbitrage en de VAR onbestraft bleef. Ook daarover verbaasde Kapteijns zich. "Dat moment met Bergwijn is natuurlijk ook zeer opvallend." Driessen geeft vooral de VAR van dienst de schuld. "Dat is natuurlijk wel een aanklacht naar Rob Dieperink, die had daar als VAR iets moeten aanslaan." Verweij neemt het vervolgens wel op voor de videoscheidsrechter. "Die klap van Bergwijn, ik vind dat ook een rode kaart. Volgens de internationale regels is het echter wel een klap op de rug. En niet met dusdanige agressiviteit, geel had hier volstaan. Daarom mocht Dieperink hier niet aankomen." De linksbuiten kan nu niet meer geschorst worden, omdat het moment al tijdens de wedstrijd door de VAR werd gecheckt.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Groot nieuws aanstaande bij Ajax: 'Drie koppen gaan op zeer korte termijn rollen'

Er gaan op korte termijn nog meer koppen rollen bij Ajax, zo voorspelt Mike Verweij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Hands bal is voor mij , als de bal met de hand word gespeeld of tegengehouden , en niet als de bal per ongeluk met de bovenarm of elleboog word geraakt , of zie ik het verkeerd?

Henkapestaart
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Idd dus dat is minimaal 1 penalty voor Feyenoord + Rood voor Bergwijn dan was het wel 9 of 10-0 geworden. Als neutrale kijker vind ik het aantal fouten van de var schandalig.

Mike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laat de scheids, de scheids. Hij is menselijk. Hij maakte fouten. Dit keer zorgde de fouten niet dat een wedstrijd een andere uitslag had. De winnende ploeg heeft terecht drie punten. Laten we ons focussen op de momenten dat de VAR de winnaar of puntenverdeling beinvloedt.

gtsb
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Nee joh dat waren geen fouten . Dat was gewoon opzettelijk beschermen . Hoe duidelijk was de klap van bergwijn ,hoe duidelijk was de pingel . Hoe vaak floot hij als het weer gevaarlijk werdt . Makkelie heeft ajax gewoon beschermd

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Makkelie en de var is een schande en hebben zeker voor engel gespeeld. Kan je als Feyenoord zijnde echt historie schrijven dan zorgt de knvb en consorten er wel voor dat dit niet mag gebeuren. Want ze hebben medelijden met ajax, Wat een corrupt zooitje. ajax mag doen en laten wat het wil. Eens kijken wat er gebeurd was als Nieuwkoop een hengst had uitgedeeld aan bergwijn nou dan was het land te klein te klein geweest.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen