Groot nieuws aanstaande bij Ajax: 'Drie koppen gaan op zeer korte termijn rollen'

5 april 2024, 17:37   Bijgewerkt: 5 april 2024, 17:55
Foto: © Imago

Er gaan op korte termijn nog meer koppen rollen bij Ajax, zo voorspelt Mike Verweij. De journalist van De Telegraaf verwacht dat de dagen van drie commissarissen bijna zijn geteld. Tegelijkertijd behoort een terugkeer van algemeen directeur Alex Kroes tot de mogelijkheden.

“Het lijkt erop dat de bestuursraad Kroes uiteindelijk toch terug wil”, bevestigt Verweij in de podcast Kick-Off eerdere berichtgeving van het Algemeen Dagblad. “Er gaat een heleboel gebeuren de komende week. De drie commissarissen gaan op heel korte termijn wel sneuvelen. Dat zijn Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen.”

Artikel gaat verder onder video

Kroes is geschorst bij Ajax op verdenking van handel met voorkennis: hij kocht vlak voor zijn eigen aanstelling aandelen bij Ajax. Volgens Verweij is er een machtsspel gaande. “Als zoiets gebeurt, is het de vraag: hoe graag wil je iemand behouden? Bij Ajax was het duidelijk dat Michael van Praag en zijn medecommissarissen Kroes niet wilden behouden. Kroes kwam binnen en denderde als een olifant door de porseleinkast.”

“Er zouden tachtig tot honderd FTE verdwijnen. Kroes heeft intern ook veel vragen aan financieel directeur Susan Lenderink gesteld, waar geen antwoord op is gekomen. Onder alle zomerse transfers staat de handtekening van Lenderink. Kroes heeft tegen veel heilige huisjes geschopt en het lijkt erop dat veel mensen hem dat niet in dank afnemen. Het blijft vooropstaan dat Kroes oliedom is geweest en ze een stok heeft gegeven om mee te slaan”, aldus de clubwatcher.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Bestuursraad wil straf Alex Kroes afzwakken', geschorste directeur laat gezicht zien in de ArenA

De bestuursraad van Ajax zoekt naar mogelijkheden om de straf voor Alex Kroes 'af te zwakken', schrijft het Algemeen Dagblad.

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

 • MeeMetOranje.nl
It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
  15
  + 1
avatar

Niet alleen die drie moeten weg ook het voltallige bestuur rvc moeten weg geen een heeft het recht om te blijven

Laurens1
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Mike Verweij de vazal van Falentijn, welke ook met alle winden mee zwetst. Ene moment moet Kroes opzouten, volgende moment wordt dezelfde man geroemd omdat hij in aanwezig was bij de wedstrijd tegen de Eagles. Driessen heeft ruggengraat van elastiek en maakt zich nog immer schuldig aan riooljournalistiek🤮

Tonnie14
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Precies

Dropkick
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Ik zou Kroes gewoon laten zitten , want hij heeft gooed werk geleverd bij AZ , zand erover mouwen opstropen en aan het werk in Amsterdam zou ik zeggen,

gtsb
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Ik zou dat niet doen en helemaal over nieuw beginnen . Iedereen eruit en nieuwe mensen helemaal goed checken . Wat er nu zit zijn er voor zichzelf niet voor ajax

Edwin28
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Helemaal mee eens

CG
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Eigenbelang blijft nog steeds het allerbelangrijkste daar naar de rest niet gekeken wordt. De zware problematiek is ook terug te vinden op het voetbalveld, iets wat niet ontkent kan worden gezien de slechte voetbal!!!

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Kroes is in deze het paard van Troje bij Ajax. Hij helpt Ajax tenminste echt helemaal naar de kl.ten door ze van binnen uit te slopen. Het schijnt dat men dat verdient in 020. Volgend seizoen zonder Ajax en met Roda JC ;-) in de ED ! Popcorn mensen !!!

Cleplu
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

FF voor al die sukkels en haters hier: 010 is Rotterdam, 020 is Amsterdam en 040 is Eindhoven.

Stefan Van Steenbergen
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Ajax kom op

haike
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

gewoon degraderen met deze kut troep en hun oplichtingszaakjes! en gewoon in de kkd opnieuw beginnen!!

TimKlaasse2
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Had je het over de kut troep van Feyenoord

CG
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Dat Kroes moet blijft blijft goede keuze. Nu Ajax er eerst drie medewerkers eruit wil trappen is ook een zéér goede keuze. Nu nog eerst nummer 4 om die een flinke knock te slaan, namelijk Susan Lendering daar zij de allergrootste divegge is. Zij blijft de zwaarste spin in het het web waardoor Ajax nu in zware problemen zit !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen