Everton plakt immens prijskaartje op ex-PSV’er Branthwaite, Ten Hag kijkt vooralsnog verder

16 april 2024, 13:07
Foto: © Imago

Jarrad Branthwaite maakt dit seizoen naam voor zichzelf in de Engelse Premier League. De 21-jarige verdediger, die vorig jaar nog in Eindhoven te zien was, heeft zich in de basis gespeeld bij Everton. Maar dat is allesbehalve zijn eindstation, aangezien topclubs achter hem aan zitten.

Volgens Florian Plettenberg wil Everton zo’n 93 miljoen euro ontvangen voor de diensten van de centrale verdediger. Een van de geinteresseerde clubs, Manchester United, zou daarvan geschrokken zijn. De technische directie van The Red Devils heeft aangegeven voorlopig verder te kijken. Bij de ploeg van Ten Hag zijn de defensieve problemen groot: United incasseert enorm veel schoten dit seizoen. Het is mede aan doelman André Onana te danken dat zij momenteel op een gedeelde zesde plek staan.

Artikel gaat verder onder video

Branthwaite speelde dit seizoen tot dusver 29 Premier League-wedstrijden voor Everton. Hij kwam zeven keer uit voor jeugdelftallen van de nationale ploeg, maar maakte nog niet zijn debuut voor de hoofdmacht. Volgens Transfermarkt heeft de centrale verdediger een actuele marktwaarde van 30 miljoen euro. Maar, vanwege de ‘homegrown’ regels in de Premier League, zijn Engelse spelers duurder dan voetballers met andere nationaliteiten. Zo moeten er in een groep van 25 spelers minimaal acht voor hun 21ste zeker drie jaar bij een Engels of Welshe club hebben staan ingeschreven. Aan die voorwaarde voldoet Branthwaite, wat hem een nog interessantere speler maakt voor clubs uit de hoogste divisie in Engeland.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Regi Blinker ziet twee spelers bij PSV die té goed zijn voor de Eredivisie

Regi Blinker is lyrisch over twee spelers van PSV. "Tegenstanders vallen gewoon om bij dat kappen en draaien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen