Derksen ‘boos’ op Genee na harde aanvaring in Vandaag Inside: ‘Meteen naar huis gegaan’

8 april 2024, 09:53   Bijgewerkt: 8 april 2024, 20:12
Foto: © Vandaag Inside

Wilfred Genee en Johan Derksen kregen het vrijdagavond, live tijdens de uitzending van Vandaag Inside, aan de stok over Jodenhaat. De collega’s van het avondprogramma deelden een verschillende mening over het onderwerp en dat resulteerde in een hevige discussie. In de rubriek In de Wandelgangen blikt Genee terug op de aanvaring.

Veel mensen hekelen de wijze waarop Derksen over Joden praat tijdens uitzendingen van Vandaag Inside. De Snor krijgt daarom meermaals het verwijt een antisemiet te zijn, al herkent de televisiepersoonlijkheid zichzelf daar niet in. Vrijdagavond reageerde hij op de uitspraken van Barbara Barend. Dit schoot bij Genee in het verkeerde keelgat. Laatstgenoemde bevestigt dat Derksen en hij na afloop van de uitzending niet meer gesproken hebben over het voorval.

Artikel gaat verder onder video

“Nou, hier zijn we het absoluut niet over eens. Ik vind echt dat hij het overschat en dat hij het bagatelliseert”, begint de presentator, die vervolgens de vraag krijgt of Derksen meteen naar huis is gegaan na de uitzending en of hij boos is. “Ja, maar hij is altijd meteen naar huis. Nou, hij zal dan vast wel boos zijn.”

Maandag (vandaag) treffen Genee en Derksen elkaar weer. In het weekend werd de gebeurtenis niet meer besproken, zo gaf Genee aan. “Nee, ik krijg er nooit appjes over. We reageren nooit meer op elkaar. Maandag gaan we gewoon weer verder alsof dit helemaal niet gebeurd is. Maar ik vind gewoon dat dit net iets te belangrijk is.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax-supporters verbijsterd door nieuws over Kroes: 'Niks blijft ons bespaard dit jaar'

De supporters van Ajax reageren verbijsterd en moedeloos op het nieuws dat algemeen directeur Alex Kroes is geschorst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

El Sarcastico
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Natuurlijk ontkent Derksen een antisemiet te zijn...dit zou dan meteen einde carrière betekenen. Een pedofiel zal ook nooit op tv toegeven dit te zijn. Maar als ik heel eerlijk moet zijn...ik geloof ook niet dat hij dat echt is. Het zit hem gewoon hoog dat Israël (100% terecht overigens) die oorlog in Gaza is begonnen en daardoor honderde Palestijnse kinderen omkomen. Maar over kinderlijke slachtoffers aan Israëlische kant hoor je hem niet.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Het gaat er niet om wat Derksen van zichzelf vindt. Het gaat erom of zijn gedrag en mening gebaseerd is op antisemitisme. En dat is duidelijk. Johan is antisemiet.

Paul van der Weerd
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Nou, ik zie het toch echt anders. Johan heeft zijn ongezouten mening over dit onderwerp nooit onder banken en stoelen geschoven. Keer op keer veroordeeld hij de waanzin van die door Netanyahu oorlog genoemd. Dat er nu een groep antisemieten de kans grijpt om jodenhaat te verspreiden, doet niet af aan Johan z'n mening. Hier worden twee zaken door elkaar gehaald en de deugal Wilfred laat zich voor het karretje spannen door zijn eigen regie. Typisch Wilfred om dat te laten gebeuren, lekker objectief vooral.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen