Onthulling over Ajax-talent: ‘Hij sprak deze zomer met Juventus, maar was bang om te verzuipen’

5 april 2024, 20:32
Foto: © Imago

Kian Fitz-Jim maakt een merkwaardig seizoen door. De middenvelder werd in de zomer door Ajax verhuurd aan Excelsior, keerde in de winter terug naar Amsterdam, om daar vervolgens weer plaats te nemen op de reservebank. In diezelfde zomer verkoos Fitz-Jim een uitleenbeurt aan Excelsior boven een avontuur bij Juventus.

De twintigjarige middenvelder was destijds klaar met het spelen van wedstrijden in de beloftenploeg van de Amsterdammers. “Uit gesprekken met Sven Mislintat en Maurice Steijn bleek eerder dit seizoen dat er bij Ajax weinig perspectief voor hem was”, begint Voetbal International in een uitgebreid artikel over Fitz-Jim.

Artikel gaat verder onder video

"Hij overwoog zijn opties en sprak onder meer met Juventus, maar was bang om te verzuipen tussen alle toptalenten en koos met Excelsior voor ontwikkeling”, schrijft Voetbal International. Fitz-Jim vertrok dus naar Excelsior, waar hij in eerste instantie eveneens genoegen moest nemen met een reserverol.

Ajax haalde de middenvelder in de winterstop terug. Waarom de Amsterdammers dit deden, is vooralsnog een klein raadsel. Donderdagavond maakte Fitz-Jim voor het eerst weer minuten in de hoofdmacht van Ajax in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1-1).

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Basten mist PSV'er in Oranje: 'Ik vind hem beter dan Wieffer of misschien zelfs dan Reijnders'

Marco van Basten pleit voor een speler van PSV in Oranje. "Hoe is het met hem? Ik vind dat hij ook wel echt een plek verdient."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Fitz jim misschien een goede jongen maar totaal geen toegevoegde voor ajax

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Als ik Fitz-Jim zou zijn ga ik weg, in Amsterdam niet goed beoordeeld en gewaardeerd dan maar naar Italië of elders gaan en daar so wie so qua inkomsten altijd beter, kijk maar naar Perr Schuurs.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vraag me af of hij dan bij Juvetus op de bank gaat wegkwijnen, vooral met zijn huidige leeftijd!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen