'Persafdeling Ajax faalt na Klassieker: nog een paar vragen en hij was in huilen uitgebarsten'

8 april 2024, 17:37
Foto: © Imago

Jorrel Hato haalde bij lange na niet zijn niveau in het duel met Feyenoord (6-0), maar dat de verdediger van Ajax vervolgens aan moest schuiven bij de persconferentie was volgens Mike Verweij ook een blamage. Het talent had daar volgens de journalist in bescherming moeten worden genomen.

Verweij vertelt tijdens Kick-Off dat de jongeling van Ajax ondanks zijn slechte optreden niet te veel kritiek zou moeten krijgen. “Hato zag er niet goed uit. Maar hij heeft er dit seizoen, ondanks alle ellende, heel goed uitgezien. Het is een jongen van net achttien. Dat die een keer bezwijkt onder deze druk en alle ellende waar Ajax de afgelopen maanden mee te maken heeft gehad…"

Artikel gaat verder onder video

Volgens de journalist van De Telegraaf had een andere speler van de Amsterdamse formatie bij de persconferentie aanwezig moeten zijn. "Ik vond het wel heel tekenend dat Ajax voor de persconferentie ook Hato naar voren schoof om daar de pers te woord te staan. Ik denk dat als er nog een paar vragen waren gesteld, hij in huilen was uitgebarsten. Hij zag er echt heel triest uit. Dat doe je ook niet als persafdeling van Ajax. Dan stuur je of een Bergwijn, desnoods een Taylor, wie je ook hebt. Misschien Rulli, ook al is dat lastig want die zal in het Spaans willen praten, denk ik. Maar om Hato naar voren te schuiven, dat was echt heel vervelend voor die jongen."

Bij afwezigheid van Steven Berghuis en Jordan Henderson, waren Steven Bergwijn en Jorrel Hato de potentiële aanvoerders bij Ajax. Aangezien Bergwijn de tv-verplichtingen al op zich nam, was Hato de aangewezen man voor de persconferentie. De jonge centrale verdediger is dit seizoen vaak met complimenten bestrooid, maar zakte tegen Feyenoord door de ondergrens. Volgens Voetbal International was Hato de slechtste man op het veld.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Aad de Mos: 'Hij moet trainer van Ajax worden, helaas heeft hij één ding tegen zich'

Aad de Mos benoemt de ideale trainer voor Ajax. "Maar die jongen heeft één ding tegen, helaas."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is toch treurig dat ze zo'n jochie het laten vertellen, hij heeft eerst een jaar media training nodig , erger nog , somige journlisten hebben ook nog veel media training nodig , want de vragen die ze stellen komen allemaal uit de Apeldoorse Echo put.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen