Zorgen om Oranje: ‘Zijn niveau is goed, maar geen meerwaarde voor het Nederlands elftal’

19 april 2024, 23:04
Foto: © Imago

Valentijn Driessen maakt zich zorgen om de vorm van de Nederlanders bij hun clubs. Volgens de journalist weten de meeste kandidaten voor Oranje bij hun clubs niet het verschil te maken en is dat geen goed teken voor het EK komende zomer.

“Alle Nederlands elftal-spelers blinken niet echt uit”, begint Driessen in de podcast Kick-off van De Telegraaf. “Depay is geblesseerd, Frenkie de Jong komt van een blessure terug, maar die zagen we niet tegen Paris Saint-Germain, Virgil van Dijk is nogal verschrikkelijk wisselvallig, de beste keeper (Justin Bijlow, red.) heeft nu al acht of negen weken niet gespeeld. Dat belooft weinig goeds.” Ook het feit dat Jeremie Frimpong regelmatig op de bank zit bij Bayer Leverkusen, kan Driessen niet bekoren. “Volgens iedereen de beste speler van Leverkusen, maar hij staat wel heel vaak niet in de basis. Dat zal ook te maken hebben met het systeem dat ze af en toe spelen.”

Artikel gaat verder onder video

Bij de concurrentie is het allemaal een stuk beter geregeld, ziet Driessen. “Bij Paris Saint-Germain zie je gewoon de voorhoede van Frankrijk. Die staan gewoon in de halve finale (van de Champions League, red.). Engeland heeft nog een aantal hele goede aanvallers, maar Cody Gakpo zagen we niet tegen Atalanta. “

“Teun Koopmeiners zag je wel”, gaat de chef voetbal van de krant verder. “Het niveau van Teun Koopmeiners is goed, maar is geen meerwaarde voor het Nederlands elftal. Daar zoek je natuurlijk naar, spelers die een meerwaarde kunnen vertegenwoordigen op het allerhoogste niveau. Die hebben we gewoon niet lopen”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Hilariteit bij Rondo om favoriet restaurant Van der Vaart: ‘Waarom lach je nou?’

Aan het einde van de uitzending van Rondo vraagt presentator Wytse van der Goot de tafelgasten naar het lekkerste restaurant waar zij ooit hebben gegeten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Het EK geeft spelers vleugels , net als Red Bull , maar het begint nu al met
evt excuses.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Hoor onze professor in het voetbal. Een ster die alleen uitblinkt in huilebalken

wernervon04
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ah, Valentijn Driessen. De man bij wie het glas altijd halfvol is.

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ik hoor veel mensen zeggen dat koopmeiners zo goed was tegen liverpool. Maar ik heb beiden duels gezien en het valt nogal mee . Verder was liverpool ook heel slecht . En dacht ffff te winnen met een b team in de eerste wedstrijd . Als je dan als atalanta er bovenop zit ,lijkt het al gauw heel wat

Super Football Fan
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Yes, de man aangaf dat Lucas Maura geen pepernoot zou raken tegen Ajax vertelt eigenlijk dat wij geen enkele kans hebben op het EK... Ik krijg er steeds meer zin in.... #jubelstemming

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

#Hoeteleurgesteldgajijzijn

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen