Ajax-jeugdopleiding 'in paniek' door contractafwijzing Martha: 'Tekenend voor de puinhoop bij de club'

29 mei 2024, 21:24
Foto: © Imago

Binnen de Ajax-jeugd heerst er onrust over de manier waarop de club omgaat met contractverlengingen, zo weet ESPN-journalist Thijs Zwagerman te melden in de Pantelic Podcast. Dat heeft te maken met de gang van zaken rondom Ar’jany Martha, waarvan deze week bekend werd dat hij in de zomer transfervrij vertrekt uit de Johan Cruijff ArenA.

Voetbal International wist deze week te melden dat Martha een aanbod van de Amsterdammers naast zich neer zou hebben gelegd, waardoor zijn contract aankomende zomer afloopt. Dit zou – onder meer – te maken hebben met de manier van communiceren van Ajax. “Het ligt genuanceerder dan alleen: 'Hij heeft het aanbod niet geaccepteerd'. En dat is wel tekenend voor de puinhoop bij Ajax”, zegt Zwagerman.

Artikel gaat verder onder video

“Bij Martha is er dus een voorstel geweest, maar dat is nooit echt bij hemzelf gekomen. Via de zaakwaarnemer kwam het voorstel wel bij zijn ouders. Recentelijk vroegen die ouders aan Ajax hoe het met het voorstel zit. Ajax reageerde toen dat het voorstel ‘niet echt’ meer geldig is. Heel bijzonder hoe dat dan gaat”, legt de journalist verder uit.

Zwagerman hoort nu ook onvrede vanuit de Onder 15 van Ajax. “Het is heel verleidelijk om dan te zeggen dat die gasten zich niet moeten aanstellen, maar er gaat wel heel veel mis. Ik hoop wel dat het de komende maanden hersteld wordt.” Spelers als Rico Speksnijder en Oualid Agougil lopen eveneens uit hun contract en het is nog maar de vraag of het tweetal wél in Amsterdam blijft. “In de media wordt heel snel gezegd dat ze gaan verlengen, maar jongens in die hoek hebben dan zelf nog niks gehoord”, sluit Zwagerman af.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jordan Henderson plaatst opvallend bericht op Instagram: Ajax-fans vrezen het ergste

Jordan Henderson plaatste na afloop van de gewonnen wedstrijd van Ajax tegen Almere City een opvallend bericht op Instagram.

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

 • MeeMetOranje.nl
It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Sure. Zaakwaarnemer heeft hem verkeerd geadviseerd en nu dachten ze slim te zijn door te zeggen we hebben nooit een contract gezien. Te simpel Deze zaakwaarnemer kan de zaak wel sluiten

Bei-uns-ist-alles-besser
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Dan gáán ze toch? Te vroeg weg bij Ajax betekent doorgaans elders faliekant mislukken.

Goku
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Dat is niet altijd zo, zie gebr. Timber

Goku
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Gaat niet lekker daar, PSV en Feyenoord hengelen al, dan transfer vrij weglopen. Geen goede reclame voor Ajax

Kolie
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Hahaha dan nemen jullie hem toch. Kom hem wel brengen

KROTJE
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Hengelt Feyenoord ook al naar Martha ? Nou dit is ook geen reclame voor de scouts van Feyenoord, want Martha is niet veel, misschien als rechtsbuiten..... Wat J. Timber betreft, dankzij Ajax zit hij nu bij Arsenal, Quinten had de pech betere spelers voor zich te hebben toen. Maar ik vind het niet vervelend dat zij weg zijn, er zullen wel goede vervangers komen. Q. Timber moet zich nog in zwaardere competities gaan bewijzen.

Copa
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

je mag mijn auto lenen

KingJacobus.
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Het is een koopclub geworden. En dan krijg je dit. De toekomst is verleden tijd.

KROTJE
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

@King Jacobus, Het verleden is voor je club al met het aflopen van dit seizoen begonnen. Sorry.

gtsb
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

De bekende grote mond en lange teentjes van schizo . Over 7 april liep je ook stoer te doen. Net als vorig jaar zomer en de zomer er voor In jou geval zou ik eerst eens afwachten . Je ziet al jarenlang met alles fout . Dat is geen mening dat is een feit . Dat heeft iedereen hier kunnen lezen . Kruip nu maar weer in je slachtoffer rolletje met anti ajax etcetc .

dilima1966
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Achter de schermen bij ajax het Bestuur rvc nog niet lang op oorde eerst schoonschip maken daar anders zal er problemen voortdurend er stromen te weinig talent door naar het eerste opleiding van ajax was het beste van Europa is nu ver te zoeken

Allback
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Ik begrijp het niet helemaal. Ajax heeft een voorstel gedaan bij zijn zaakwaarnemer en dat is ook bij de ouders van die jongen terechtgekomen. Dan heeft Ajax toch gedaan wat het moest doen? Als een zaakwaarnemer dan geen terugkoppeling geeft of onderhandeling start is het toch voorbij? Overigens denk ik niet dat Ajax een groot talent laten lopen hiermee.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen