Erik ten Hag incasseert vernietigende sneer en ontvangt twee pijnlijke verwijten

27 mei 2024, 09:20
Foto: © Viaplay

Hugo Borst heeft in zijn column voor het Algemeen Dagblad uitgehaald naar Erik ten Hag wegens zijn interview bij Voetbal International. Borst zag de trainer van Manchester United een aantal opmerkelijke uitspraken doen over een collega-trainer van hem: Arne Slot.

Ten Hag ging onlangs uitgebreid in gesprek met Voetbal International en in dit interview kwam ook de titelstrijd tussen Feyenoord en PSV ter sprake. Ten Hag gaf aan onder de indruk te zijn van de prestatie van de Eindhovenaren, maar vond de complimenten aan het adres van Feyenoord voor het afgelopen seizoen wat overdreven. Een aparte reactie van Ten Hag in de richting van Slot, zo stelt Borst althans in zijn column voor het AD.

Artikel gaat verder onder video

"Ten Hag heeft ook echt een nare kant, blijkt dit weekend", begint Borst op harde en zeer duidelijke toon. "Er openbaart zich een eigenschap die hij echt zou moeten onderdrukken. Stel dat wát je beweert klopt, waarom zou je het als collega-trainer openlijk zeggen over Arne Slot, die ook naar Engeland komt?", vraagt de columnist zich af. Ten Hag gaf ook aan dat Slot bij Liverpool in een beter vaarwater terecht komt qua selectie en structuur binnen de club: "Weer excuses. Een beetje jaloers", vindt Borst.


De journalist had het passender gevonden als de coach van Manchester United zich op een andere manier had uitgelaten in de richting van Slot:  "Ten Hag had ook kunnen zeggen: 'Arne Slot heeft met aanzienlijke minder financiële armslag dan ik bij Ajax had, Feyenoord drie keer opgebouwd. Altijd dominant voetbal gespeeld. Hoofdprijzen gewonnen. Het humeur van Feyenoord-supporters structureel verbeterd. Dat vind ik geweldig knap.' Heb ik Peter Bosz trouwens ook nergens horen zeggen", voegt Borst toe. "Het valt kennelijk niet mee om jaloezie om te buigen naar bewondering," besluit de columnist. 

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

 • MeeMetOranje.nl
It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Emilio
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

Waarom je als Ten Hag zo reageert op een collega trainer, dat begrijp ik ook niet. Slot is een prima trainer en daar kan je alleen respect voor hebben. Ten Hag bij Ajax was ook heel goed, Man U is andere koek. Wens Slot veel succes en als ik Ten Hag was, had ik hem uitgenodigd voor een etentje als hij in de buurt is van Manchester.

gtsb
Link gekopieerd!
  21
  + 1
avatar

Je kunt ook gewoin complimenten aan beide clubs geven . Psv en bosz terecht kampioen ,feyenoord knap gedaan met budget ,speelwijze en prestaties .

QuarlonK
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Borst heeft natuurlijk helemaal gelijk. Jammer dat hij niet er aan toevoegt dat hij mbt zijn eigen prestaties ook beter zijn mond kan houden. Zegt alles over het karakter van deze man

Wimpiefr
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Ik ben geen Borst fan, laat dat duidelijk zijn.... maar, wat hij hij dit mooi te omschrijven. Eigenlijk heeft Slot, wat ten Hag bij Utrecht deed, beter gedaan bij Feyenoord en dat 3x. Oké ten Hag heeft bij ajax niet veel fouten gemaakt maar die waren er ook, al kon er geen andre club beter winst uit halen. En dan de punten.... nee ten Hag is zijn Cool kwijt en aangeschoten wild. Maakt net als een kat in het nauw vreemde sprongen.

Klantenservice
Link gekopieerd!
  21
  + 1
avatar

Je kunt als trainers ook gewoon respect naar elkaar hebben. Dat zag je dit seizoen tijdens de ontmoeting tussen Bosz en Slot. Spraken veel respect naar elkaar uit en voor elkaars werk. Haat is nergens voor nodig, je bent gewoon collega's...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen